Με την συμμετοχή πλήθους λαού, παρά το τσουχτερό κρύο, ξεκίνησαν το απόγευμα οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, για την εορτή της συμπολιούχου του νησιού Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας, το σκήνωμα της οποίας φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ενώ μηνύματα από τη ζωή της Αγίας παρουσίασε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός.

Σε προσφώνησή του προς το λαό του Θεού, ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι ακολουθώντας το πρότυπο της Αγίας Θεοδώρας, η Εκκλησία συνδυάζει την πνευματικότητα και την διακονία του πλησίον, σε μία εποχή όπου διαπιστώνουμε το πνευματικό κενό και την ίδια στιγμή την αύξηση του ανθρώπινου πόνου από τις πολλές δυσκολίες.

Ο κ. Νεκτάριος κάλεσε τους πιστούς να αγωνιστούν πνευματικά και την ίδια στιγμή να μην λησμονεί την ανάγκη της αγάπης και της ανθρωπιάς, που πηγάζουν από τη σχέση με το Θεό και την αγιότητα.

Στον Εσπερινό έψαλλαν χοροί από τους μαθητές της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως “Ο άγιος Αρσένιος”, υπό την διεύθυνση των χοραρχών κ. Νικόλαου Μακρόπουλου και Γεωργίου Λαδοβρέχη.

Το πρωί της Τρίτης, ο κ. Νεκτάριος λειτούργησε με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους στην πανηγυρίζουσα ενορία της Αχαράβης στην Βόρεια Κέρκυρα, με την συμμετοχή των τοπικών αρχών και των μαθητών των σχολείων της περιοχής.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: