Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 11:26

«Η γενοκτονία των αμβλώσεων»: Η μητρόπολη Κορίνθου προσεγγίζει ένα ευαίσθητο ζήτημα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στην Κροκίδειο Αίθουσα, η δέκατη συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου που ασχολήθηκε με το φλέγον κοινωνικό ζήτημα των αμβλώσεων, που αφορά άμεσα στην ενημέρωση, στην πρόληψη αλλά και σωστή πληροφόρηση γονέων- παιδιών από το στόμα ενός ειδικού.

Ομιλητής ο διακεκριμένος καθηγητής- Ιατρός, διευθυντής του Μαιευτηρίου Αλεξάνδρα κ. Νικόλαος Γουμαλάτσος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η γυναίκα στην αλλαγή της ζωής- Η γενοκτονία των αμβλώσεων».

Με επαγωγικό, απλό και σαφή λόγο, ο κ. Καθηγητής κατέδειξε ότι οι αμβλώσεις αποτελούν ένα λυπηρό κοινωνικό φαινόμενο της σύγχρονης εποχής, που στις μέρες μας έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας. Στην Ελλάδα, η έκτρωση επιτρέπεται, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, εντός των πρώτων 24 εβδομάδων, σε ενδείξεις σοβαρής ανωμαλίας ή δυσλειτουργίας του εμβρύου, εντός των πρώτων 19 εβδομάδων  αν η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού, αποπλάνησης ή αιμομιξίας και χωρίς  χρονικό περιθώριο  αν κινδυνεύει η ζωή της εγκύου. Οι συνηθέστερες αιτίες που μια γυναίκα προχωρά σε μια άμβλωση είναι κοινωνικές, προσωπικές, επαγγελματικές οικογενειακές.

Σε καμμία όμως περίπτωση, τόνισε ο κ. Καθηγητής, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει μια ζωή που η σοφία του Δημιουργού τοποθέτησε, διαμόρφωσε και του προσέφερε την ιδιότητα της ζωής. Ακόμη, το έμβρυο δεν ανήκει ούτε στην γυναίκα ούτε στον άνδρα, που συνέβαλαν στην δημιουργία του, αλλά αποτελεί ξεχωριστή ζωντανή ύπαρξη, που αδικείται κατάφωρα, όταν καταστρέφεται από τους ίδιους τους γονείς, επειδή δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Η χώρα μας, σύμφωνα με επίσημες στατιστικές, δυστυχώς κατέχει την θλιβερή πρωτιά στο θέμα των αμβλώσεων σ’ όλη την Ευρώπη, κατά δήλωση του κ. Καθηγητού.

Τον εξαίρετο Ιατρό- ομιλητή συνεχάρη ο μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος με θερμούς λόγους, για την εμπεριστατωμένη ομιλία  του αλλά και για την ευθύνης, που  τον διακατείχε, ως επιστήμονα, για την «σύγχρονη γενοκτονία» πού επιτελείται στην Πατρίδα μας. Ο Σεβασμιώτατος, μέσα από τον διάλογο, που προέκυψε, εξέφρασε την άποψη της Εκκλησίας ότι η αρχή της ανθρώπινης ζωής ξεκινά από την στιγμή της συλλήψεως και εισέρχεται  στην προοπτική της αιωνιότητος. Η ψυχή  άλλωστε του ανθρώπου υπάρχει από την αρχή της συλλήψεως του και για τον λόγο αυτό η διακοπή της ζωής, σε όποιο στάδιο κι’ αν βρίσκεται, συνιστά έγκλημα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ