Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 | 16:37

Η απόδοση της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού στη μητρόπολη Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την 20η Σεπτεμβρίου 20115, Κυριακή μετά την εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας, ημέρα κατά την οποία τιμάται από την Αγία μας Εκκλησία ο μεγαλομάρτυρας άγιος Ευστάθιος και η συνοδεία αυτού καθώς και ο άγιος Ευστάθιος Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, παρέστη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Ιβήρων Αγίου Όρους, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ναθαναήλ, ενώ ετέθη και εις προσκύνηση προς ευλογία και αγιασμό του παριστάμενου εκκλησιάσματος ο Σταυρός Ευλογίας της παλαιάς Επισκοπής Λητής και Ρεντίνης, εις τον οποίο εμπεριέχεται τμήμα του Τιμίου Ξύλου.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιωτάτος αναφέρθη στην σημερινή ημέρα της αποδόσεως της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, και την σημασία που έχει στην ζωή του καθενός, καθώς επίσης έκανε και εκτενή αναφορά στους σήμερα τιμωμένους Αγίους, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Σταυρός στην ζωή του καθενός έχει ένα ξεχωριστό, μοναδικό και καθοριστικό νόημα, γιατί είναι το μυστήριο της ζωής όπου μέσα από Αυτόν βλέπουμε να πηγάζει η αληθινή ζωή και παράλληλα η νέκρωση και ο θάνατος να είναι πλέον καταργούμενα γεγονότα και όχι κυριεύοντα.

Η δική μας ζωή πρέπει να είναι ένα γεγονός αληθινής ζωής, απαλλαγμένη από την φθορά του θανάτου, συνδεδεμένη άρρηκτα με την ζωή και την πορεία του Ιησού Χριστού γιατί ο καθένας από εμάς έχει το δικαίωμα εκείνο, όπου μέσα από τον θάνατο να κερδίζει την ζωή.

Θα πρέπει να μας ενδιαφέρει αυτό που λέει ο Θεός και ποια είναι η αλήθεια και όχι αυτό που θα πουν ή θα νομίζουν για εμάς οι άνθρωποι.

Καταλήγοντας, ο Σεβασμιωτάτος ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Πατριαρχικής Επισκέψεως της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, η οποία θα έχει ως εξής:

07:45: – Πατριαρχική Χοροστασία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.
12:00: – Τελετή Θυρανοιξίων Ιερού Ναού του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου εν Ηρακλείο Λαγκαδά.
13:00: – Εγκαίνια Αιθούσης Πολλαπλών Εκδηλώσεων Αγίων Ακακίου και Δαμασκηνού, Επισκόπων Λητής και Ρεντίνης, εις τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λητής.
13:30: – Τελετή Καθαγιασμού και ευλογίας ανακαινισθέντος Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγης Λητῆς, επισκοπείου και Ιερού άλσους της Θεομήτορος.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης προχείρισε σε πνευματικό τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Φράγκατζη, πατέρα επτά παιδιών και απόφοιτο του Φυσικού Τμήματος και της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης και Μεταπτυχιακό Φοιτητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο οποίος και θα διακονεί εις το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Περπατούσσης καθώς και στον νεοεγερθέντα Ιερό Ναό του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου Ηρακλείου Λαγκαδά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ