Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 | 15:10

Η Ανάσταση του Κυρίου και η Αγάπη στη Μητρόπολη Ν. Ιωνίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με τη δέουσα λαμπρότητα και την παρουσία Τοπικών Αρχόντων, αλλά και πλήθους πιστών εορτάσθηκε η λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρ. Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνο τέλεσαν την Ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία.

Αυτή την «κλητή καί ἁγία ἡμέρα», που τα πάντα πλημμυρίζουν και αναζωογονούνται από το υπέρλαμπρο φως της Ανάστασης του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ έψαλε μαζί με το πολυπληθές εκκλησίασμα το «Χριστός Ανέστη», υπό τον ήχο των χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης και χαράς.

Στο Μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρεται στη μοναδική «Αλήθεια» που αποτελεί το γεγονός της Αναστάσεως, το οποίο και σηματοδοτεί την απαρχή της νέας δημιουργίας και του νέου «αληθινού» κόσμου πού προσφέρει ὁ Θεός στον άνθρωπο, καλώντας όλους μας: «…να αλλάξουμε την ανιαρή καθημερινότητά μας, να ελευθερωθούμε από τα εγωκεντρικά δεσμά μας, να λειτουργήσουμε κοινωνικά, ομαδικά, ενωμένοι χωρίς εγωϊσμούς, πάθη και μισαλλοδοξίες, να γκρεμίσουμε τα τείχη που μας χωρίζουν από τον Θεό και τον συνάνθρωπό μας, να γίνουμε χαρούμενοι άνθρωποι και να αγαπήσουμε ο ένας τον άλλον, όπως ακριβώς ο ίδιος ο Αναστάς Κύριος αγάπησε εμάς… Μοναδικά!»

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε προς όλο το εκκλησίασμα εγκάρδιο Αναστάσιμο χαιρετισμό, ευχόμενος Χρόνια Πολλά, Αναστάσιμα και Ευλογημένα.

Tην Κυριακή του Πάσχα το πρωί τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνου καθώς και ολόκληρου του Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων στη Νέα Ιωνία.

Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού το Ιερό Ευαγγέλιο αναγνώσθηκε σε διάφορες γλώσσες, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ευχήθηκε θερμά προς όλους τους πιστούς που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Χριστός Ανέστη», διανέμοντας κατά το έθος, ως ευλογία, κόκκινα αυγά.

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ