Μια αναστάσιμη ακολουθία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων τελείται σήμερα στον μητροπολιτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς εκκλησίασμα λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, χοροστάτησε στον όρθρο και προεξάρχει στην αναστάσιμη αρχιερατική θεία λειτουργία, που τελείται αυτή την ώρα, συμπαραστατούμενος από τον επίσκοπο Αβύδου, Κύριλλο.

“Η Ανάσταση μας δίνει τη δύναμη να κηρύξουμε ότι η πίστη δεν είναι ιδεολογία αλλά πορεία μεταμόρφωσης και αγιότητας που οδηγεί στη δική μας ανάσταση” επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στον σύντομο λόγο του. Λίγο πριν ακουστεί το “Χριστός Ανέστη”, εντός του ναού, ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι “θα ήθελα να μιλήσω με απλότητα σε κάθε καλοπροαίρετη καρδιά και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους”.

Κάνοντας λόγο για τη σημασία της Ανάστασης στη ζωή της Εκκλησίας αλλά και κάθε Χριστιανού, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών υπογράμμισε ότι “η Ανάσταση είναι η ζωή μας και η προσδοκία μας, η ουσία της βιωτής μας, είναι η βεβαίωση της ελπίδας μας ότι θα εισέλθουμε στη χαρά του Κυρίου μας”. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι “η Ανάσταση μας δίνει δύναμη να ξεπερνάμε τις διαιρέσεις”.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι “καλούμαστε όλοι μας να λάβουμε το αναστάσιμο φως και να γίνουμε εμείς το φως του Χριστού”.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Χρήστος Μπόνης

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.

Ετικέτες: