ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ανδρέας Λουδάρος – Γιώργος Φερδής Με πατριαρχική χοροστασία στον πατριαρχικό ναό του αγίου Γεωργίου στο Φανάρι γιορτάστηκε η έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Φέτος το κλίμα ήταν ιδιαίτερα πανηγυρικό αφού έχουν συγκεντρωθεί στην Κωνσταντινούπολη όλοι οι Ιεράρχες του Θρόνου προκειμένου να συμμετάσχουν στην δεύτερη διευρυμένη Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην οποία συμμετέχουν και οι μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος που διοικούν μητροπόλεις των Νέων Χωρών.

Ανάμεσα στους ιεράρχες του θρόνου που ξεχώριζαν ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν οι Αρχιεπίσκοποι Αμερικής και Μεγάλης Βρετανίας ενώ αισθητή για μια ακόμη φορά ήταν η απουσία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας.

Από τους μητροπολίτες των Νέων Χωρών δεν προσήλθαν στην Κωνσταντινούπολη οι Χίου Μάρκος, Μυτιλήνης Ιάκωβος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας και Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Οι εργασίες της Συνάξεως θα ξεκινήσουν το απόγευμα και θα πραγματοποιηθούν στο ναό της Αγίας Τριάδας στην περιοχή του Ταξίμ.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: