Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 20:12

Η άφιξη του Πατριάρχη Αντιοχείας στην Πολωνία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης στην Εκκλησία της Πολωνίας, κατόπιν πρόσκλησης από τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας & πάσης Πολωνίας κ. Σάββα.

Ο κ. Ιωάννης αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Βηρυτού ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Εκκλησία της Αντιοχείας, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Βρετανικών Νήσων και Ιρλανδίας κ. Σιλουανό και τον Επίσκοπο Χρυσουπόλεως κ. Κωνσταντίνο, στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Εκκλησία της Πολωνίας. Έγινε δεκτός από την αντιπροσωπεία του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα, τους επισκόπους και ιερείς της Εκκλησίας καθώς και τον κ. Idris Mia, επιτετραμμένο στη πολωνική πρεσβεία της Συρίας .

Μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο ο Πατριάρχης κατευθύνθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής όπου τελέστηκε δοξολογία και έγινε δεκτός από πλήθος κλήρου και λαού. Στο τέλος της δοξολογίας ο Μητροπολίτης Σάββας καλωσόρισε τον κ. Ιωάννη και εξήρε τη σχέση που συνδέει τις δύο Εκκλησίες από τις μέρες του Πατριάρχη Γρηγορίου IV. Ο Πατριάρχης Αντιοχείας του ζήτησε να προσεύχεται για την ειρήνη στη Συρία.

Διαβάστε την ομιλία του Πατριάρχη ΕΔΩ:

Αμέσως μετά την δοξολογία, ο κ. Ιωάννης και η συνοδεία του επισκέφθηκαν την Χριστιανική Θεολογική Ακαδμημία της Βαρσοβίας, όπου του απονεμηθηκε η τιμητική διάκριση του Διδάκτορος στη Θεολογία. Με την αφορμή αυτή, παρέστησαν ο πρύτανης και καθηγητές και ακαδημαϊκοί πρέσβεις και επικεφαλής των ξένων αποστολών.

Διαβάστε την ομιλία του Πατριάρχη ΕΔΩ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ