Αναστέλλονται, σύμφωνα με πληροφοριες που δημοσιεύει σήμερα ΤΟ ΒΗΜΑ στην ηλεκτρονική του έκδοση, τα έργα κατασκευής του Ναού του Αγ. Νικολάου στο σημείο «Σημείο Μηδέν» στην Νέα Υόρκη μετά από την καταγγελία της σύμβασης στην οποία προέβη η κατασκευάστρια εταιρεία Skanska.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιτελείς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής έλαβαν το πρωί της ημέρας εορτής του Αγίου Νικολάου την καταγγελία της σύμβασης καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία δηλώνει ότι δεν έχει τηρηθεί το συμβόλαιο και οι όροι της πληρωμης.

Η εταιρία σημειώνει ότι « θα διεκδίκησει τις οφειλές από την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής σύμφωνα με τα συμβόλαια 1215033-022 που υπεγράφησαν μεταξύ τους «με κάθε μέσο» αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη. Καλεί δε τους επιτελείς της Αρχιεπισκοπής «να πάρουν από τον χώρο, σε συνεννόηση με τα συνεργεία τους, οτιδήποτε έχουν στο κτήριο και χρειάζεται φυλαξη».

Ο Ναός που βρίσκεται στο σημείο όπου έπεσαν οι δίδυμοι πύργοι αποτελεί μια πολυδάπανη κατασκευή για την οποία ήδη έχουν διατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, 40 εκατομμύρια ενώ χρειάζονται αλλά 40. Μάλιστα κατασκευάζεται με σχέδια του γνωστού αρχιτέκτονα Καλατραβα.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: