Ο Μητροπολίτης Σωτήριος, το Σαββατοκύριακο επισκέφθηκε το Μόντρεαλ. Το Σάββατο πρωί τέλεσε μόνος του την Θεία Λειτουργία για την ετήσια πνευματική σύναξη των ιεροπαίδων της περιοχής. Μετά την Θεία Λειτουργία μίλησε στους ιερόπαιδες και στη συνέχεια είχαν ολοήμερο πρόγραμμα με τους ιερείς.

Αργά το απόγευμα είχε σύναξη με τους δώδεκα (12) ιερείς της περιοχής Montreal, Laval. Συνεζήτησαν διάφορα θέματα και ιδιαίτερα την οργάνωση της 20ης επετείου λειτουργίας της Πατριαρχικής Ελληνικής Ορθόδοξης Ακαδημίας Τορόντο. Στη συνέχεια, μαζί με όλους τους ιερείς, τέλεσε τον Μ. Εσπερινό στον εορτάζοντα Ι. Ναό Αγίου Διονυσίου LaSalle, Quebec.

Την Κυριακή το πρωί ο Μητροπολίτης Σωτήριος προέστη της Θ. Λειτουργίας στον εορτάζοντα Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου LaSalle. Πλήθος ευλαβών προσκυνητών συνέρευσαν, τόσο στον Μ. Εσπερινό όσο και στη Θ. Λειτουργία, η δέ Κοινότητα παρέθεσε δείπνο και γεύμα για όλους.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Μητροπολίτης Σωτήριος προέστη της τελετής των θυρανοιξίων του Ι. Ν. της Παναγίτσας, που ως γνωστό πριν δυόμισι χρόνια είχε αποτεφρωθεί και ξαναχτίσθηκε καινούργιος. Το πλήθος του λαού που συνέρευσε ήταν φανερά συγκινημένο καθώς επίσης οι ιερείς και οι επίσημοι, αλλά και ο Μητροπολίτης Σωτήριος, ο οποίος με μια πολύ πνευματική ομιλία έφερε δάκρυα στα μάτια όλων.

Μεταξύ των επισήμων ήσαν, οι δημοιτικές σύμβουλοι Montreal Μαρία Ντέρου και Laval, Αγλαία Ρεβελάκη ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ, Αρχων Χαρτουλάριος Ν. Παγώνης και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ κ. Ν. Σιγάλας.

Το κρύο ήταν τσουχτερό, τα χιόνια και ο πάγος σκέπαζαν τα πάντα, αλλά οι καρδιές των χριστιανών ήσαν ζεστές και θερμή ανέβηκε η προσευχή τους στους ουρανούς. Ο Μητροπολίτης Σωτήριος τελείωσε το κήρυγμά του με τους στίχους:

Στο μικρό μας φτωχικό, σε μια καμαρούλα,
στέκει εμπρός στην Παναγιά η καλή μανούλα.
Δακρυσμένη σιωπηλή το Θεό παρακαλεί
βόηθα Θεέ σπλαχνίσου μας.

Εκ της Ι. Μ. Τορόντο

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: