Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 | 2:24

Ημερίδα για την δωρεά οργάνων στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Η δωρεά οργάνων και ιστών – Το ερώτημα για τις μεταμοσχεύσεις», πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και συνδιοργανωτές τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πελοποννήσου, τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν, μεταξύ αυτών αρκετοί Ιερείς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Εμμανουήλ Μάκαρης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας κ. Μιχαήλ Μιχαήλ.

Διακεκριμένοι ομιλητές ανέπτυξαν εισηγήσεις σχετικές με το σοβαρό και ευαίσθητο θέμα της δωρεάς των οργάνων του ανθρωπίνου σώματος.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στην εισήγησή του με θέμα: «Μεταμοσχεύσεις ιστών και οργάνων – Η θέση της Εκκλησίας», υποστήριξε ότι η Εκκλησία δέχεται τη δωρεά οργάνων ως μία πράξη αγάπης και αυτοθυσίας με την οποία προσφέρεται ζωή, κάτι το οποίο πραγματοποιείται στα πλαίσια της ελευθερίας και του αυτεξουσίου του ανθρώπου, «είναι κίνηση ζωής και σεβασμού της υπάρξεως του κατ᾿ εικόνα και ομοίωση Θεού πάσχοντος συνανθρώπου μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τους Καθηγητές Ιατρικής Α. Καραμπίνη, Μ. Α. Δημόπουλο, Θ. Ψαλτοπούλου, Στ. Γραφάκο, Π. Τσιριγώτη, Η. Τσαγκάρη, Ι. Μπολέτη, Γ. Παπαθεοδωρίδη και Π. Χαλβατσιώτη.

Η Ημερίδα έκλεισε με ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ομιλητών και κοινού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ