Επίσημη επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα, την Δευτέρα 16/10, κατόπιν πρόσκλησης του Ευρωβουλευτή κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, με αφορμή το πρότυπο εκπαιδευτικό – ενταξιακό πρόγραμμα «Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά», που υλοποιείται από την Μητρόπολή μας κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Στο περιθώριο της επισκέψεως ο Σεβασμιώτατος είχε επαφές με στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και με Έλληνες εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκηση, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να περιγράψει το πλούσιο κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο της Μητροπόλεως και να αναπτύξει τις θέσεις του πάνω στα θέματα συνεργασίας της Εκκλησίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με σκοπό την υλοποίηση εξειδικευμένων από κοινού δράσεων, σε όλα τα ακανθώδη ζητήματα που αφορούν στην πολύπλευρη υποστήριξη των ευπαθών ομάδων πληθυσμού της χώρας μας.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νικόδημος Αθανασίου Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Ιερολογ. Διάκονος π. Ιωάννης Ράπτης και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως και Διευθυντής του Προγράμματος Ρομά κ. Δημήτριος Ανυφαντάκης.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: