ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO | Ευρίπου Χρυσόστομος: "ο Σταυρός δεν είναι όπλο καταδίκης αλλά σωτηρίας"

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον ναό του Εσταυρωμένου Κολοκυνθούς, προεξάρχοντος του νεοεκλεγέντα Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου.

Η προσέλευση του κόσμου στον ναό ήταν αθρόα από νωρίς το πρωί.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο κ. Χρυσόστομος τόνισε πως “ο Σταυρός δεν είναι όπλο καταδίκης, είναι όπλο σωτηρίας. Είναι προπομπός Ανάστασης. Ο Θεάνθρωπος νίκησε τον δικό μας θάνατο, πεθαίνοντας ο ίδιος”.

Συνέχισε λέγοντας ότι “ο άνθρωπος, όταν ζει για τον εαυτό του και ενεργεί μόνο προς ίδιον όφελος, απλώς βιώνει και επιβιώνει. Ζει πραγματικά μόνον όποιος ατενίζει τον Σταυρό, λατρεύει τον Χριστό, μοιράζεται τη ζωή του με άλλους και δε μένει κλεισμένος στο καβούκι του εγωισμού του.

Ο Χριστός μας προκαλεί και μας προσκαλεί να Τον συναντήσουμε στον Γολγοθά, εκεί όπου θριάμβευσε η αγάπη και η ζωή. Γιατί ο Σταυρός δεν είναι απλά ένα σύμβολο για τους χριστιανούς ή ένα κόσμημα. Είναι ζωή και δρόμος, που τον βαδίζουμε για να φτάσουμε στην αφθαρσία και την αιωνιότητα. Όταν υψώνεται ο Σταυρός, ξεπροβάλλει η Ανάσταση”.

Κλείνοντας την ομιλία του, ευχήθηκε “ας απαρνηθεί ο καθένας από εμας τον εγωισμό του και ας πάρει τον Σαυρό Του στον ώμο του, ακολουθώντας τον Εσταυρωμένο Χριστό”.

Λίγο προ της απολύσεως, ο προιστάμενος του ναού π. Νικόλαος Κούβαρης απηύθηνε θερμές ευχαριστίες στον κ. Χρυσόστομο για την παρουσία του στον ναό, καλωσορίζοντάς τον παράλληλα στη νέα του Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια (Ακαδημία Πλάτωνος- Κολοκυνθού- Σκουζέ).

Ευχήθηκε, ακόμη, στον νέο επίσκοπο καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα και του προσέφερε ένα εγκώλπιο ως ένδειξη υποδοχής αναφωνώντας το ” Άξιος”.