Με την συμπλήρωση μιας δεκαετίας από την εκδημία του μακαριστού αρχιμανδρίτη
Ευσεβίου Βίττη, ενός σπουδαίου σύγχρονου πνευματικού αναστήματος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας ανέλαβε την πρωτοβουλία να συλλέξει υλικό σχετικά με τη δράση του μακαριστού ιερέα στις Σκανδιναυϊκές χώρες, ώστε να δημοσιευθεί ένας αφιερωματικός τόμος.

Ο μητροπολίτης Κλεόπας παρακαλεί όσους γνώριζαν τον Γέροντα και έχουν αναμνήσεις από την πνευματική συναναστροφή μαζί του, να καταθέσετε γραπτώς τις μαρτυρίες τους, καθώς και σχετικό φωτογραφικό και ηχητικό υλικό ώστε να συμπεριληφθούν στον αφιερωματικό τόμο.

Μπορείτε στείλτε τις πληροφορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ι. Μητροπόλεως
Σουηδίας metropolisofsweden@gmail.com ή στην ταχυδρομική διεύθυνση: Metropolis of
Sweden, Birger Jarlsgatan 92, 11420 Stockholm, Sweden. Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 004686123481.

Ο π. Ευσέβιος χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στη Σουηδία το 1965, από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Αθηναγόρα Κοκκινάκη, διακρίθηκε για τον ασκητικό και ιεραποστολικό του ζήλο, την πατρική του αγάπη, μέριμνα και στοργή προς όφελος και πνευματικό καταρτισμό της Ομογενείας μας στη Σκανδιναυΐα.

Η Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως στη Σκανδιναυΐα καυχάται για το Ησυχαστήριο του Αγίου Νικολάου, στην πόλη Ρέττβικ της Σουηδίας, το οποίο υπήρξε η κατοικία και
το πνευματικό ορμητήριο του π. Ευσεβίου μέχρι την οριστική επιστροφή του στην Ελλάδα,
μεταβιβάσθηκε στην Ι. Μητρόπολη Σουηδίας στις 9 Νοεμβρίου 2014 και τα Θυρανοίξια του νέου κτηρίου ετελέσθησαν την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015.