Τελέστηκε το πρωΐ της Κυριακής, 7 Αυγούστου 2016, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι, το 20ο ετήσιο μνημόσυνο των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, οι οποίοι τον Αύγουστο του 1996 δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τους Γκρίζους Λύκους, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ενάντια στην κατοχή, που έγιναν στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Της θείας Λειτουργίας και του ιερού μνημοσύνου προέστη ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο οποίος εκφώνησε και τον επιμνημόσυνο λόγο.

Ακολούθησε η τέλεση τρισαγίου και η κατάθεση στεφάνων στους τάφους των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου, στην παρουσία μελών της Κυβέρνησης, των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πολιτικών οργανώσεων, αθλητικών σωματείων, σωματείων νεολαίας και πλήθος κόσμου.

του Λουκά Α. Παναγιώτου

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: