Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης Πνευματική Εσπερίδα, αφιερωμένη στην Ιερή Μορφή του Οσίου Κύρ- Ιωάννου του Ξένου, στό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μασταμπά Ηρακλείου, την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015.

Στην Πνευματική αυτή Εσπερίδα, με τίτλο «Προσεγγίζοντας τήν Κρητική Ασκητική Παράδοση: το παράδειγμα του Οσίου Ιωάννου του Ξένου» έλαβαν μέρος, ως ομιλητές, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Παρθένιος Βουλγαράκης, Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οδηγητρίας Μεσαράς, ο οποίος μετέφερε και τον χαιρετισμό του Σεβ. Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, η Οσιολ. Μοναχή Θεοξένη, Καθηγουμένη της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Ζωοδόχου Πηγής – Χρυσοπηγής Χανίων, ο ελλογ. κ. Εμμανουήλ Δουνδουλάκης, Επίκουρος Καθηγητής Αγιολογίας και Υμνολογίας της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, η ελλογ. κ. Ιωάννα Ραμουτσάκη, Σχολική Σύμβουλος και ο ελλογ. κ. Δημήτριος Δασκαλάκης, Θεολόγος-Αγιογράφος.

Την Εκδήλωση, την οποία επιμελήθηκε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Πρόδρομος Ξενάκης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, συντόνισε εμπνευσμένα η ελλογ. Δρ. Δέσποινα Αθανασιάδου-Στεφανουδάκη, ενώ καλωσόρισμα απηύθηνε ο Αιδεσιμ. Πρωτ. Αντώνιος Φραγκιαδάκης, Προϊστάμενος της φιλοξενούσης Ενορίας.

Στην Εσπερίδα παρέστησαν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ειρηναίος Μπατσάκης, εκ Προσώπου του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Γεράσιμος Μαρματάκης, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου, κληρικοί, εκπρόσωποι του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και φορέων και πλήθος φιλοσίων χριστιανών.

Την εκδήλωση έκλεισε με την καταληκτήρια προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, εκφράζοντας τις εγκάρδιες ευχαριστίες Του προς τους εκλεκτούς ομιλητές, τη φιλοξενούσα Ενορία, αλλά και στο πολυπληθές ακροατήριο, προτρέποντας τους ανθρώπους να προσλάβομε σε καιρούς δύσκολους τα μηνύματα και τις κατευθύνσεις του βίου και της προσφοράς του Οσίου Κύρ-Ιωάννου του Ξένου.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: