Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε εχθές στην Ταλλίνη της Εσθονίας για του ιερείς και διακόνους της Εκκλησίας με σκοπό να ενημερωθούν επί των αποφάσεων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Στην Σύναξη παρευρέθηκαν οι Επίσκοποι της Αυτονόμου Εκκλησίας της Εσθονίας, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος της Λουθηρανικής Εκκλησίας Urmas Viilma, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εκκλησιών της Εσθονίας κ. Ανδρέας Põder, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών επί των θρησκευτικών υποθέσεων κ. Ilmo Au.

Στο πρώτο μέρος της Συνάξεως χαιρέτησαν όλοι οι επίσημοι παρευρισκομένοι και οι επίσκοποι Τάρτου κ. Ηλίας και Πάρνου και Σάαρε κ. Αλέξανδρος. Στη συνέχεια, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος πραγματοποίησε την πρώτη εισήγηση με θέμα: «Ιστορική αναδρομή καί προετοιμασία μέχρι την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου».

Κατόπιν ο Θεοφίλ. Επίσκοπος Χριστουπόελως κ. Μακάριος παρουσίασε και ανέλυσε τις αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθδόξου Εκκλησίας.

Μετά τις εισηγήσεις των δύο ομιλητών οι ιερείς και οι επίσημοι προσκεκλημένοι είχαν την δυνατότητα ερωτήσεων και τοποθετήσεων για τις ήδη ληφθείσες αποφάσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στο δεύτερο μέρος της Συνάξεως συζητήθηκαν πρακτικά, διοικητικά και ποιμαντικά θέματα.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: