Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 | 1:34

Ανάμεσα σε μαθητές βρέθηκε ο μητροπολίτης Κορίνθου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την Πέμπτη το μεσημέρι, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ικανοποιώντας σχετική πρόσκληση που του απευθύνθηκε από τους Διευθυντές του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Καλλιανών, του Δήμου Σικυωνίων, επισκέφθηκε περιχαρής τα συστεγαζόμενα Σχολεία τους.

Με θετική διάθεση και σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε για την υποδοχή τους Διευθυντές και το προσωπικό των Σχολείων, γνώρισε τα παιδιά και τους ανάλυσε τα περί πνευματικής σχέσεως του Επισκόπου με τους Χριστιανούς ως Πνευματικού Πατρός προς τα Πνευματικά του Τέκνα.

Ακολούθως, νουθετώντας τα, τους ομίλησε για την Εκκλησιαστική ζωή και την Χριστιανική ηθική, εξηγώντας ταυτόχρονα γιατί πρέπει, ως Χριστιανοί, να μετέχουμε στην Λατρευτική και Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας.

Επίσης, με αφορμή την δωρεά μιας Καινής Διαθήκης σε κάθε παιδί, αναφέρθηκε στον Απ. Παύλο, Ιδρυτή της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Τοπικής Εκκλησίας της Κορίνθου και τις προς Κορινθίους Επιστολές Του, που εμπεριέχονται στην Καινή Διαθήκη καθώς και στην υπερηφάνεια που πρέπει να αισθάνεται αλλά και την συνέπεια που πρέπει να διακρίνει κάθε Κορίνθιο, ως μέλος της Εκκλησίας που Αυτός ίδρυσε.

Καταλήγοντας, ευχήθηκε τόσο στους μαθητές, όσο και στους καθηγητές τους καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, παρέδωσε και διάφορες άλλες ευλογίες της Ι. Μητροπόλεως μας και δεσμεύθηκε να επαναληφθεί η άκρως εποικοδομητική αυτή συνάντηση με την πρώτη ευκαιρία στο μέλλον αφού ικανοποίησε τους πάντες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ