Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 | 11:41

Συναντήσεις με την ελληνική πολιτική ηγεσία είχαν ο Πρόεδρος κι ο Αναπληρωτής Γ.Γ. της Δ.Σ.Ο.

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με αφορμή την ανάδειξη νέας πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και την έναρξη της ΙΣΤ΄ Κοινοβουλευτικής Περιόδου, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης και ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) κ. κ. Sergey Popov και Ιωάννης Αμανατίδης, όπως είχε αποκαλύψει το orthodoxia.info στο σχετικό ρεπορτάζ του, πραγματοποίησαν χθες και σήμερα εθιμοτυπικές επισκέψεις γνωριμίας και ενημέρωσης.

Ο κ. Αμανατίδης καλωσορίζοντας τον κ. Popov στην Αθήνα, αναφέρθηκε στη δραστηριότητα της Δ.Σ.Ο., «μέσα από την οποία προσπαθούμε να οσμώσουμε απόψεις για την τρέχουσα κοινωνικοπολιτική κατάσταση, πέρα και έξω από σύνορα που βάζουν τοπικά και άλλα συμφέροντα όπως και γεωπολιτικές συσσωματώσεις, με βάση τις πανανθρώπινες αξίες του χριστιανισμού και τις ορθοδοξίας της κοινής μας πολιτισμικής μήτρας».

Η πρώτη συνάντηση ήταν με τη νέα Πρόεδρο της Βουλής κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα στο γραφείο της Προέδρου στο Κοινοβούλιο το μεσημέρι της 11ης Μαρτίου. Η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την ιδιαίτερα επίκαιρη σημασία των πανανθρώπινων αρχών και αξιών της ανεξιθρησκίας, της ανεκτικότητας, της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και του σεβασμού στις μειονότητες, τις οποίες υιοθετεί και προάγει η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας.

Από τη μεριά του ο κ. Popov ανέφερε, ότι στη βάση των προσπαθειών που καταβάλλει η Δ.Σ.Ο. βρίσκεται η προάσπιση της Αξιοπρέπειας, των Ελευθεριών και των δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στη βάση των αξιών του Χριστιανισμού, που είναι ταυτόχρονα και πανανθρώπινα ιδεώδη. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πολύτιμη ιστορική εμπειρία, που αποδεικνύει την ικανότητά της να προασπίζεται τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σε όλο τον κόσμο: στην Εγγύς Ανατολή, στην Ευρώπη, στην Αφρική.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η αντιπροσωπεία της Δ.Σ.Ο. συναντήθηκε με τον Αν. Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Χουντή, με τον οποίο είχε μακρά και ουσιαστική συζήτηση σχετικά με πρωτοβουλίες, που μπορεί να πραγματοποιήσει η Δ.Σ.Ο. σε συνεργασία με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Την επόμενη ημέρα έγιναν δεκτοί από τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο στο προσωπικό του πολιτικό γραφείο. Τον Πρόεδρο προσφώνησαν οι κ.κ. Popov και Αμανατίδης, αναφερόμενοι στην υπερεικοσαετή προσφορά της Συνέλευσης και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει στο άμεσο μέλλον. Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για τη σημασία και τη δυναμική προοπτική της Δ.Σ.Ο. και δεσμεύθηκε, ότι με τον νέο του θεσμικό ρόλο θα στηρίξει τον διεθνή θεσμό.

Σε όλες τις συναντήσεις έλαβαν μέρος ο Παλαιστίνιος Βουλευτής κ. Fuad Kokaly, και οι δύο Σύμβουλοι της Δ.Σ.Ο. Δρ. Κώστας Μυγδάλης και Καθηγητής Valery Alekseev.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ