Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 | 22:14

Επετειακός εορτασμός μνήμης του Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιώς με την ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, ως συνέχεια του χρέους τους, θα πραγματοποιήσουν και εφέτος την 30 Μαΐου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:30 π.μ. ιερό Μνημόσυνο υπέρ του Εθνεγέρτου αοιδίμου Μητροπολίτου Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εφέτος, ευδοκία Θεού, θα είναι το 11ο συνεχόμενο μνημόσυνο, που θα τελεσθεί, όπως κάθε φορά, με την αρωγή της γεραράς Μονής Αγίας Λαύρας στο ιστορικό παρεκκλλήσιο, όπου όρκισε τους οπλαρχηργούς ο αείμνηστος Γερμανός.

Όπως είναι γνωστό το μνημόσυνο καθιερώθηκε με την σύμφωνη γνώμη μας και του ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, την 30ην Μαΐου, εκάστου έτους και ώρα 11:30 π.μ. Μάλιστα η απόφαση αναφέρει μεταξύ άλλων να τελείται στο διηνεκές, μνημόσυνο υπέρ του Ιεράρχου και των λοιπών γνωστών η αφανών αγωνιστών του 1821. Η ημερομηνία αυτή είναι η ημέρα της εκδημίας του εθνοπρεπούς Ιεράρχου Γερμανού προς Κύριον.

Ο σύλλογός μας έχει κατασκευάσει τον μεγαλοπρεπή ανδριάντα του ήρωος του γένους μας στο αύλειο χώρο της Μονής.
Της επιμνημόσυνης ακολουθίας θα παραστεί ιεράρχης του Αλεξανδρινού Πατριαρχείου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, συνεπικουρούμενος από τον πανοσ. καθηγ. αρχιμ. κ. Ευσέβιο Σπανό και άλλους σεβαστούς πατέρες.

Σας περιμένουμε όλους, για να τιμήσουμε την ιστορική αυτή στιγμή και να λάβουμε τα ιστορικά μηνύματα από την εκκλησιαστική αυτή και εθνική ιεροτελεστία.

Εκ του Συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιώς «Η ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ