Κόσμος

Επαναλειτουργία του Κέντρου Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας στη Ζάμπια

Συνάντηση είχε χθες το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας και Μαλάουι κ.Ιωάννης, συνοδευόμενος από τον Έλληνα Πρόξενο στην Ζάμπια κ.Μιχαήλ Κρούπνικ, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών και υπεύθυνο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Γιάννη Αμανατίδη, στο γραφείο του στο Υπουργείο των Εξωτερικών.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η αναγνώριση και επαναλειτουργία του Κέντρου Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού στην πρωτεύουσα της Ζάμπιας Λουσάκα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι αρμόδιοι Υφυπουργοί Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ.Θεοδόσης Πελεγρίνης, συμφώνησαν για το δίκαιο αίτημα της Ελληνικής Κοινότητας στην Ζάμπια και συζήτησαν το τρόπο άμεσης επαναλειτουργίας του Σχολείου από την προσεχή σχολική χρονιά.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Ιωάννης και ο Έλληνας Πρόξενος στην Ζάμπια κ. Κρούπνικ ευχαρίστησαν τον Υφυπουργό για την άμεση και θετική λύση στο χρονίζων αίτημα της Ελληνικής Παροικίας της Ζάμπιας, ενώ του απηύθυνε πρόκληση να επισκεφτεί την χώρα για να διαπιστώσει από κοντά την δυναμικότητα και την πρόοδο της Ελληνικής Παροικίας.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ενθρονίστηκε ο πρώτος Επίσκοπος Μαλάουι

Σπύρος Παπαγεωργίου

Στις εκδηλώσεις της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ο μητροπολίτης Βρυούλων

Γραφείο Ρεπορτάζ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Το μεγάλο «όπλο» στα χέρια των Χριστιανών είναι η προσευχή του ενός για τον άλλον»

Εκκλησία της Ελλάδος

O Ηγούμενος της Μονής Σταυρονικήτα στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου

Αναδημοσίευση

Γ. Αμανατίδης: «Δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριάρχη η διευθέτηση του Ουκρανικού»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο «Χρυσός Αριστοτέλης» στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας- Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Γραφείο Ρεπορτάζ