Την έντονη αντίδραση του Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου προκάλεσε η ανακοίνωση της Μητροπόλεως Ζάμπιας και Μαλάουι, σχετικά με την ιεραποστολική δραστηριότητα της Μητροπόλεως στην ενορία της Αγίας Τριάδος στη Μπέιρα, που ανήκει στην Επισκοπή Μοζαμβίκης.

Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης Χρυσόστομος φαίνεται φανερά ενοχλημένος με την κίνηση του Μητροπολίτη κ. Ιωάννη και της Μητροπόλεως Ζάμπιας να κάνει ανακοίνωση στην σελίδα της στο Facebook για ενορία που ανήκει στην Επισκοπή Μοζαμβίκης και τον καλεί να ασχοληθεί με την Μητρόπολή του.

Ο κ. Χρυσόστομος δήλωσε στο Orthodoxia.info ότι «Με ποιο δικαίωμα η Μητρόπολις Ζάμπιας και ο Μητροπολίτης κ. Ιωάννης βγάζει ανακοινώσεις για την Εκκλησία στη Μπέιρα της Μοζαμβίκης, μια ενορία της Επισκοπής μου;».

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης μας ανέφερε ότι “από τον Νοέμβριο του 2016 έχω ενημερώσει τον Πατριάρχη για την άθλια κατάσταση στην Μπέιρα, την έλλειψη ιερέως και την ανύπαρκτη υποδομή, την οποία διέγνωσα από την πρώτη ποιμαντική μου επίσκεψη στην Μπέιρα. Γι’ αυτό παρακάλεσα τον Μακαριώτατο να μας στείλει κάποιον ιερέα. Και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας από αγάπη για την περιοχή, καθώς διετέλεσε Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε, διόρισε ως υπεύθυνο της Ιεραποστολής στην Beira τον πρωτοπρεσβυτερο π. Ερμόλαο Ιατρού, άχρι καιρού και όχι την Μητρόπολη Ζαμπιας ή τον Μητροπολίτη Ιωάννη.”.

Ο κ. Χρυσόστομος συνεχίζει λέγοντας ότι επικοινώνησε με τον π. Ερμόλαο τον καλωσόρισε και του εξέφρασε την αμέριστη αγάπη και συμπαράσταση προς το πρόσωπό του, υποσχόμενος να τον βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος καλεί τον Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη “να ασχοληθεί με την Μητρόπολη του και να αφήσει ήσυχη την Επισκοπή Μοζαμβίκης και τον Επίσκοπο αυτής να επιτελέσει το έργο του”.

Ετικέτες: