“Οι πολιτικοί δημιουργούν την φθορά και την διαφθορά αλλά προέρχονται από εμάς τους φθαρμένους” τόνισε στην ομιλία του ο Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος ο οποίος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Άγιο Θεράποντα στην περιοχή Ζωγράφου.

Ο Επίσκοπος του Οικουμενικού Θρόνου στην ομιλία του αναφέρθηκε στην περικοπή του Ευαγγελίου της Σαμαρείτιδος αλλά και για την σημερινή κρίση που υπάρχει στον κόσμο και τον λόγο της ύπαρξης της. “Η κρίση υπήρχε και πιο πριν γιατί είναι κρίση παρακμής” σημείωσε συγκεκριμένα και συνέχισε δίνοντας προτροπή στους πιστούς να πάρουν παράδειγμα αγιοσύνης από τον Άγιο Θεράποντα που πίστεψε μόνο στον Χριστό και μαρτύρησε για την πίστη αυτή.

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Κύριλλος είπε πως η μόνη αλήθεια είναι η Ανάσταση και σ’ αυτή πρέπει να εναποθέσουμε την ζωή μας.

Ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Πανόπουλος ευχαρίστησε για την θερμή αγάπη τον Επίσκοπο Αβύδου και δεν πρόσθεσε κάτι άλλο αφού όπως είπε ο λόγος του Επισκόπου ολοκλήρωσε τις σκέψεις που είχε.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: