Συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου με τον Πατριάρχη των Κοπτών Tawadros, πραγματοποιήθηκε στην Έδρα του Κοπτικού Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια.

Παρόντες ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Ναυκράτιδος Νάρκισσος, ο Επίσκοπος Ταμιάθεος Γερμανός και κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος αναφέρθηκε στην ιεραποστολική δράση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αφρική, τονίζοντας το σημαντικό και δύσκολο έργο που επιτελείται στην
δοκιμαζόμενη μεγάλη Αφρικανική Ήπειρο. “Οι Εκκλησίες μας είναι μία Εκκλησία, με «Αρχηγό τον Ιησού Χριστό».

Η Ελλάδα μαζί με την Αίγυτο αγωνίζονται για την ειρήνη στη Λιβύη και γνωρίζω οτι εσείς προσεύχεστε, διότι έχετε ποίμνιο εκεί και το χώμα είναι ποτισμένο με το αίμα Μαρτύρων της Κοπτικής Εκκλησίας και αυτό το αίμα φωνάζει για «ελευθερία και ειρήνη» ”.

Ο Πατριάρχης των Κοπτών στην αντιφώνισή του ευχαρίστησε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για την αδελφική επίσκεψη και τις θερμές ευχές του. “Κάθε φορά που σας συναντώ αισθάνομαι μία εσωτερική χαρά. Η παρουσία σας και τα λόγια σας, μας γεμίζουν όλους με ευφρόσυνα συναισθήματα. Παρακολουθώ και θαυμάζω την διακονία σας σε όλες τις Χώρες της Αφρικής, κυρίως στο εκπαιδευτικό και νοσηλευτικό σύστημα και την φροντίδα σε όλους τους τομείς στους πονεμένους ανθρώπους. Έχουμε το ίδιο Όνομα, εργαζόμαστε στον ίδιο αγρό και «είμαστε παιδιά του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου»”.

Εμφανώς συγκινημένος ο Πατριάρχης κ. Tawadros, τόνισε οτι η Λιβύη είναι μία όμορφη Χώρα και ότι πάντοτε προσεύχεται για τη δύσκολη κατάσταση στη Λιβύη. “Εγώ προσωπικά έζησα σε διάφορα μέρη και σε διαφορετικές περιόδους στην περιοχή και υπηρέτησα σε
πολλές Κοπτικές Εκκλησίες”. Κλείνοντας πρόσθεσε, οτι εμείς προσευχόμαστε για την ειρήνη αυτής της Χώρας και όλου του κόσμου.

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: