Το πρωί της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου στο Γαρδίκι Ομιλαίων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος επισκέφθηκε και προσεκύνησε στην Ιστορική Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού στο Παλαιοχώρι Σπερχειάδος.

Τον Ποιμενάρχη συνόδευαν ο Αρχιμανδρίτης π. Αμβροσίος Αναστασίου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σπερχειάδος π. Δημήτριος Κυρίτσης, ο Εφημέριος του Αγίου Δημητρίου Λαμίας π. Αθανάσιος Σκαρμούτσος, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Τριάδος Μακρακώμης π. Ευστάθιος Παπακώστας, ο Εφημέριος του χωριού π. Ιωάννης Σουφλερός και ο Αρχιδιάκόνος π. Ευστάθιος Κατόπης.

Ο Σεβασμιώτατος επέβλεψε την πορεία των εργασιών της αποπερατώσεως των νέων πτερύγων, οι οποίες περιβάλλουν τον Μοναστηριακό Ναό και συνεχάρη τον Εφημέριο π. Ιωάννη Σουφλερό για την πορεία των εργασιών και ευχήθηκε στις 20 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, ημέρα μνήμης της εις ουρανούς αναβάσεως του Προφήτου Ηλιού, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία να εγκαινιάσει τις νέες πτέρυγες.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: