Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 | 19:14

Επίσκεψη του εψηφισμένου Επισκόπου Ταμιαθέως Γερμανού στην Ι.Μ. Λαγκαδά.

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Εθιμοτυπική επισκεψη στον μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη πραγματοποίησε ο εψηφισμένος Επίσκοπος Ταμιαθέως κ. Γερμανός του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο μητροπολίτης Λαγκαδά ευχήθηκε στον εψηφισμένο Επίσκοπο καλλίκαρπη αρχιερατεία και μακρά υγεία, ώστε με την δύναμη και την ευλογία του Θεού, να διακονεί το σπουδαίο ιεραποστολικό έργο, που επιτελείται στο Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός κατάγεται Δρυμό Λαγκαδά. Εκάρη Μοναχός από τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαγκαδά Σπυρίδωνα, την 9η Φεβρουαρίου 1973, και Διάκονος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας Παύλο την 9η Μαΐου 1977.

Την 8η Απριλίου 1979 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Σπυρίδωνα και διορίστηκε προϊστάμενος του Ιερού Μητροπ. Ναού Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, αναλαμβάνοντας και τη θέση του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ από το έτος 1986 διετέλεσε και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων Λαγκαδά.

Το 2010 ενεγράφη στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, υπο του μακαριστού Μητροπ. Νικοδήμου και υπηρέτησε ως Εφημερεύων Ιεροκήρυξ στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας, διαμένων στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας ως αδελφός και μέλος του Ηγουμενοσυμβουλίου Αυτής.

Μετεκλήθη τον Οκτώβριο του έτους 2018 εις το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής υπο του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου Β΄, και υπηρέτησε ως προϊστάμενος και πνευματικός της Ιεράς Μονής Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας και ως Κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου.

Προτάσει της Α.Θ.Μ. και ψήφοις κανονικαίς της Ιεράς Συνόδου, εξελέγη την 9ην Οκτωβρίου 2019 Βοηθός Επίσκοπος Ταμιάθεως.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ