Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:00

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου στη Βουλή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος στη Βουλή της Νέας Νοτίου Ουαλίας, στο Σύδνευ. Ο Σεβασμιώτατος είχε ιδιαίτερη συνάντηση με βουλευτές του Κοινοβουλίου, με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. John Ajaka

, ο οποίος προσωπικώς ξενάγησε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο στους χώρους της Βουλής και στη βιβλιοθήκη, με τον Υπουργό Ασφαλείας κ. David Elliott και με τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. John Barilaro, ο οποίος και παρέθεσε γεύμα, εντός του κτιρίου, προς τιμήν του νέου Αρχιεπισκόπου και της συνοδείας του.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τη σχέση Ορθοδόξου Εκκλησίας και Πολιτείας της Νέας Νοτίου Ουαλίας, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την πολιτειακή ηγεσία για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου σε παγκόσμιο και πανορθόδοξο επίπεδο, για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και το Ουκρανικό ζήτημα.

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος υπέγραψε στο βιβλίο επισήμων επισκεπτών του Κοινοβουλίου.

Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος προσεκλήθη τιμητικώς να παραστεί σε μία από τις επόμενες συνεδρίες της Βουλής, ενώ λίαν τιμητικές και επαινετικές ήταν οι δηλώσεις των πολιτικών στη συνέχεια προς τα μέσα ενημερώσεως και κοινωνικής δικτυώσεως, τόσο για την Ελληνική ομογένεια όσο και για το πρόσωπο του νέου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ξεκίνησε ποιμαντική περιοδεία σε όλα τα διαμερίσματα της Αυστραλίας με σκοπό να συναντήσει προσωπικά τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να παραστούν στην τελετή ενθρονίσεώς του, την 29η Ιουνίου και, παράλληλα, να γνωρίσει τα προβλήματα και τις ανάγκες των ενοριών και κοινοτήτων, των Μονών και των ευαγών καθιδρυμάτων των περιοχών αυτών. Εξάλλου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κατά την αποχώρησή του από το Σύδνεϋ δήλωσε: «έχω ήδη σχεδιάσει μέσα στις πρώτες εκατό ημέρες της παραμονής μου εδώ να επισκεφτώ όλες τις πρωτεύουσες των διαμερισμάτων της Αυστραλίας».

Πρώτος προορισμός της περιοδείας του ήταν η Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας (πεντέμισι ώρες αεροπορικώς από το Σύδνεϋ). Βασικός λόγος της επιλογής αυτής ήταν το ότι η Πέρθη απετέλεσε τον πρώτο προορισμό των Ελλήνων μεταναστών, οι οποίοι κάθε φορά έφταναν κατά 2.500 από την Ελλάδα, μετά από πολυήμερο ταξίδι, με το υπερωκεάνιο «Πατρίς». Από την Πέρθη διοχετεύθηκε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των Ελλήνων μεταναστών σε όλη την ήπειρο της Αυστραλίας.

Ο κ. Μακάριος με τη συνοδεία του έφτασε το απόγευμα της 11ης Ιουλίου στο αεροδρόμιο της Πέρθης, όπου έγινε δεκτός με αισθήματα ενθουσιασμού, χαράς και συγκινήσεως από τους εκεί κληρικούς, τους μοναχούς της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου, στην οποία και ο Σεβασμιώτατος διέμεινε, και από τους ευλαβείς ομογενείς μας. Πραγματοποιήθηκε επίσημη υποδοχή και Δοξολογία στο Καθολικό της Μονής.

Την 12η Ιουλίου ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέστηκε για πρώτη φορά στον νεοανεγερθέντα Ιερό Ναό, αφιερωμένο στη μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, ο οποίος ευρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου. Κατά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Πνευματικούς τους πανοσιολ. Αρχιμανδρίτες κ. Ελπίδιο και κ. Θαλάσσιο, ενώ απένειμε τον Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Ανδρέου στον κ. Νικόλαο Κακούλα, Μέγα Ευεργέτη της Μονής.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ