Την Τρίτη 9 Μαΐου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συναντήθηκε στο γραφείο του, με την Α.Θ.Μ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής. κ.κ. Θεόδωρο Β’, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ».

Η επίσκεψη του Πατριάρχη σίγουρα έχει ιδιαίτερη αξία σε μια εποχή που οι Χριστιανικοί πληθυσμοί έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις και κινδύνους, ενώ από την άλλη η στρατιωτική διπλωματία και οι οικονομικές συνεργασίες ενισχύουν τους παραδοσιακά καλούς δεσμούς της Αιγύπτου με την Ελλάδα.

Άλλωστε οι δυο άνδρες έχουν και κοινή καταγωγή αφού και οι δυο είναι Κρητικοί.

Επίσης και ο ΥΕΘΑ συναντήθηκε με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’. Ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο αρμοδιότητας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και του εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη και την προθυμία του να συμβάλλει στην επίλυση θεμάτων που αφορούν το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Πηγή: ArmyNow.Net

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: