Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 | 16:52

Επίσκεψη Μητροπολίτου Λότζ κ. Αθανασίου στη Μητρόπολη Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Το πρωί της 14ης Φεβρουαρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εδέχθη φιλοφρόνως την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λότζ και Πόζναν κ.κ. Αθανασίου (Εκκλησία της Πολωνίας).

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως τους, που διεξήχθη σε εγκάρδια και αδελφική ατμόσφαιρα, οι δύο Ιεράρχες συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, υπογραμμίζοντας την σχέση και την ενότητα των δύο Μητροπόλεων η οποία και άρχισε από το περασμένο καλοκαίρι, όπου είχαν φιλοξενηθεί εις τις εγκαταστάσεις του Θερινού Φιλοξενείου Νέων Σοχού, τα μέλη της Χορωδίας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Αλεξάνδρου Nevskiy, της Ιεράς Μητροπόλεως Λότζ και Πόζναν.

Στην διάρκεια της παραμονής του εις την επαρχία του Λαγκαδά, ο Μητροπολίτης Λότζ και Πόζναν κ.κ. Αθανάσιος, είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί για την μακραίωνη εκκλησιαστική ιστορία της Μητροπόλεως Λαγκαδά, ενώ παράλληλα προσκύνησε τα Σεπτά και Χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας, καθώς επίσης και το πιστό αντίγραφο της Παναγίας του Καζάν, το οποίο και φυλάσσεται εις την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων.

Εν συνεχεία, συνεκλήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, η Στ’ κατά σειρά Ιερατική Σύναξη για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος, εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Μετά την καθιερωμένη προσευχή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, προσεφώνησε με θερμούς λόγους τον φιλοξενούμενο Μητροπολίτη Λότζ και Πόζναν κ.κ. Αθανάσιο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προ οχτώ ετών επίσκεψη του εις την χώρα της Πολωνίας, ως μέλος της συνοδείας της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και την συμμετοχή του στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον λόφο της Γκραμπάργκα, περιγράφοντας παράλληλα τα βιώματα και πνευματικές εμπειρίες που έζησε βλέποντας την θερμή πίστη και την αγάπη για την Ορθοδοξία, που είχαν οι εκεί προσκυνητές.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Λότζ κ.κ. Αθανάσιος, εξέφρασε ευχαριστιακούς λόγους προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου για την φιλοξενία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην σημασία του έργου που επιτέλεσαν οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος στην Οικουμένη γενικότερα.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε σε πνευματικά και λειτουργικά θέματα τα οποία αφορούν την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, επισημαίνοντας μεταξύ των άλλων ότι η ζωή του καθενός θα πρέπει να είναι ένας γεγονός Πίστεως και αυτή η περίοδος δίδει σε όλους μας πολλές ευκαιρίες πνευματικής ανατάσεως και επανεκκινήσεως.

Προ της περαίωσης της Συνάξεως, οι Ιερείς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως ενημερώθηκαν για τρέχοντα θέματα διοικητικής φύσεως καθώς επίσης και για το πρόγραμμα των επικείμενων εορτίων εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα, επί τῇ ευκαιρίᾳ της εορτής της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης, οι οποίες θα ξεκινήσουν την 28η Φεβρουαρίου 2018 και θα κορυφωθούν την 3η Μαρτίου 2018, με το πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο και την καθ΄ έτος τελούμενη Θεολογική – Αγιολογική Ημερίδα (Η΄ κατά σειρά) προς τιμήν της Αγίας, η οποία εφέτος θα έχει τον γενικό τίτλο «Νεομαρτύρων Κλέος».

Φωτογραφικό Υλικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ