Ελλάδα

Επίσκεψη μαθητών στον Μητροπολίτη Λαγκαδά

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εδέχθη με ιδιαίτερη χαρά και θέρμη, ομάδα Μαθητών και Μαθητριών εκ του 4ου Γυμνασίου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης, εις την κεντρική Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Ι.Μ.Ν. Αγίας Παρασκευής–Λαγκαδά «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».

Ο Σεβασμιώτατος αφού τους καλωσόρισε, απεύθυνε προς τους νέους και τους συνοδούς αυτών, πατρικούς λόγους παρουσιάζοντας εν συντομία το ιστορικό της Μητροπόλεως, ενώ τέλος πραγματοποιήθηκε γόνιμη συζήτηση και εποικοδομητικός διάλογος όπου απαντήθηκαν διάφορες ερωτήσεις που ετέθησαν από τους μαθητές, γύρω από θέματα πνευματικών αναζητήσεων και προβληματισμών, καθώς επίσης και γύρω από θέματα των δικών τους ενδιαφερόντων.

Κατά την διάρκεια της ημερησίας παραμονής και επισκέψεως τους εις την περιοχή του Λαγκαδά, το σύνολο των παιδιών και οι καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μνημεία και ιερούς χώρους της επαρχία μας, όπως το Εκκλησιαστικό και το Λαογραφικό Μουσείο, τη Βιβλιοθήκη της Μητροπόλεως, καθώς επίσης και την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, όπου και ξεναγήθηκαν από τον Καθηγούμενο αυτής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Αμβρόσιο Πουτούκη, στο Καθολικό της Μονής, στο Αρχονταρίκι, στο Μουσείο που υπάρχει προς τιμήν του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Σπυρίδωνος καθώς επίσης και στους χώρους της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Φωτογραφικό Υλικό

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κοντά στα παιδιά της Αθήνας

Γιώργος Δ. Φερδής

Στις εκδηλώσεις της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ο μητροπολίτης Βρυούλων

Γραφείο Ρεπορτάζ

Λαγκαδά: «Ο λαός θα έπρεπε να ερωτηθεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Το μεγάλο «όπλο» στα χέρια των Χριστιανών είναι η προσευχή του ενός για τον άλλον»

Εκκλησία της Ελλάδος

O Ηγούμενος της Μονής Σταυρονικήτα στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου

Αναδημοσίευση

Ο «Χρυσός Αριστοτέλης» στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας- Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Γραφείο Ρεπορτάζ