Με την παρουσία 12 Επισκόπων του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ενός της Ελλαδικής Εκκλησίας και εκατοντάδων πιστών (εν αντιθέσει με την χειροτονία της προηγούμενης Κυριακής που τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών), τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας και Φιλιππίνων Βασιλείου.

Στο μοναστήρι της Παναγίας της Μπαλαμάντ χθες το πρωί ο Πατριάρχης Αντιοχείας συμπαραστατούμενος από Επισκόπους της Εκκλησίας της Αντιοχείας αλλά και τον Μητροπολίτη Κίτρους Γεώργιο τέλεσε την εις Επίσκοπον χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας και Φιλιππίνων Βασιλείου.

Ο Πατριάρχης συνεχάρη το νέο Μητροπολίτη και του ευχήθηκε μια ευλογημένη διακονία, τονίζοντας ότι ο σκοπός της αρχιερωσύνης είναι η φροντίδα των ψυχών του ποιμνίου, ενώ έστειλε τους χαιρετισμούς στα παιδιά της Εκκλησίας της Αντιόχειας στην αυστραλιανή ήπειρο, τη Νέα Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Βασίλειος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Πατριάρχη κ. Ιωάννης και τους επισκόπους και θυμήθηκε όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα του κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Ετικέτες: