Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 11:38

Λαγκαδά Ιωάννης: Η Παναγία δίνει το επιβεβαιωτικό μήνυμα “Αληθώς Ανέστη”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης της Διακαινησίμου, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου.

Πλήθος πιστών κατέκλυσαν τον ομώνυμο Ιερό Ναό της ιστορικής περιοχής της Λητής, όπου και φυλάσσεται η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής, η οποία είχε ευρεθεί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες και την παράδοση, κατά θαυμαστό τρόπο και μετά από δική της υπόδειξη, στον παρακείμενο δενδροφυτευμένο λόφο που υπάρχει και από τότε αναβλύζει το Αγίασμα που έχει την πηγή του κάτω ακριβώς από την Αγία Τράπεζα του Προσκυνήματος.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού παρέστησαν μεταξύ των άλλων η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, η Βουλευτής των Αν. Ελλ. κ. Σταυρούλα Ξουλίδου, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης, εκπρόσωποι του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, της Τοπικής Κοινότητος καθώς και των Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων της περιοχής.

Στην ομιλία του προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εκτενώς στην σημερινή εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, τονίζοντας ότι η Παναγία μας, ως Ζωοδόχος Πηγή μας δίδει το μεγάλο επιβεβαιωτικό μήνυμα Αληθώς Ανέστη ο Κύριος, στο ιστορικό της ανεγέρσεως του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας, της Βασιλίδας των Πόλεων της Κωνσταντινουπόλεως και στην μακραίωνη ιστορία του Ιερού Ναού της Λητής και στο Αγίασμα που υπάρχει στο εσωτερικό αυτής, καθώς και την συμβολή που είχε κατά την διάρκεια των Μακεδονικών Αγώνων όπου οι υπόγειες στοές της υπήρξαν καταφύγιο των Μακεδονομάχων και κρυψώνα των όπλων τους.

Μετά το πέρας των του Εσπερινού ακολούθησε Πολιτιστική εορτή με τη συμμετοχή χορευτικών σωματείων και χορωδιών της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ