Μέσα σε πανηγυρικό και συνάμα κατανυκτικό κλίμα, εορτάσθηκε το διήμερο 4 και 5 Μαΐου η Μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στο φερώνυμο Ναό.

Ο Ιερός αυτός Ναός, ο οποίος βρίσκεται σε προάστιο της πόλεως των Πατρών, στην περιοχή Ριγανόκαμπος, έχει την μεγάλη ευλογία από το 2002 να φιλοξενεί τμήμα της Τιμίας Κάρας της Αγίας, η οποία μέχρι τότε φυλασσόταν στην Μονή Hautecombe της Σαβοΐας.

Οι Ιερές Ακολουθίες είχαν ως εξής : την Κυριακή 3 Μαΐου το πρωί, τελέστηκε Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας πραγματοποιήθηκε δέηση ενώπιον της Αγίας Καράς υπέρ υγείας και βοηθείας τόσο των ενοριτών, όσο και πάντων των ευσεβών Χριστιανών.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, τελέστηκε προεόρτιος Εσπερινός και στο τέλος αυτού, εψάλλησαν για πρώτη φορά στην εν λόγω ενορία, οι Χαιρετισμοί στην Αγία ένδοξο Ειρήνη.

Το απόγευμα της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο προΐστατο και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Πρωτοσύγκελος της Ιερά Μητροπόλεως Πατρών και Καθηγούμενος της Ιερά Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας.

Κατά την κυριώνυμο ημέρα μνήμης της Αγίας, στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξήρχε ο σεπτός Ποιμενάρχης της Αποστολικής πόλεως των Πατρών, κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στον Θείο Λόγο του, ανάμεσα σε όσα ανέφερε, μίλησε για την δύναμη και την ευλογία που αναδύουν τα ιερά λείψανα κι έκανε ιδιαίτερη αναφορά για την ευλογία που κατέχει η πόλη μας έχοντας δύο πολύτιμους θησαυρούς, την Κάρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, αλλά και την Κάρα της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης.

Στον μεθέορτο εσπερινό, στην Ιερά Παράκληση και στην λιτάνευση της Εικόνος και της Κάρας της Αγίας, προΐστατο και ομίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Κατά την διάρκεια της Ιερά Παρακλήσεως στο αριστερό Ιερό Αναλόγιο, έψαλλαν μέλη των Νεανικών Συντροφιών της Ενορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος κόσμου, τόσο κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών, όσο και πέραν αυτών, κατέκλυσε τον Ιερό Ναό με σκοπό να προσκυνήσει και να προσευχηθεί στην χάρη της Αγίας λαμβάνοντας παράλληλα την ευλογία του Δωρεοδότη Κυρίου μας.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: