Με μοναστηριακή κατάνυξη και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκαν το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018, η ακολουθία του Όρθρου, η Θεία Λειτουργία, καθώς και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Θεοφανείων του Κυρίου, της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου – Μακρυνού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, πλαισιουμένου υπό του ευλαβεστάτου εφημερίου της Ιεράς Μονής, κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως και με την συμμετοχή πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

Έψαλαν υπέροχα (όπως πάντα άλλωστε) οι δύο χοροί των μοναχών που κοσμούν τα αναλόγια της Ιεράς Μονής, οι οποίες (αδελφές των χορών) τυγχάνουν μαθήτριες της Οσιολογιωτάτης, μουσικολογιωτάτης και κατά πάντα σεβαστής Γεροντίσσης Μακρίνης.

Τη δωδεκάτη μεσημβρινή, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, μετέβη στην παραλία της Πάχης για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα και τον Αγιασμό των υδάτων, με την συμμετοχή πολλών κληρικών, εκατοντάδων πιστών και αρκετών κολυμβητών που έπεσαν στην θάλασσα για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και να έχουν την ευλογία του Θεού στην ζωή τους.

Ο Σεβασμιώτατος εδώρησε στον κολυμβητή που ανέσυρε από την θάλασσα τον Τίμιο Σταυρό, μικρό επιστήθιο Σταυρό ως ευλογία.

Η εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, κάθε χρόνο στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου – Μακρυνού, εορταζόταν με ιερά αγρυπνία, εφέτος όμως επειδή τυγχάνει η εν λόγω εορτή ημέρα Κυριακή, τελέστηκαν η Ακολουθία του Όρθρου καθώς και η Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής (7/1/2018), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, με τη συμμετοχή της ιεράς αδελφότητος και πολλών πιστών.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info