Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 το απόγευμα στον περίλαμπρο Ι. Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Νέας Αρτάκης, Εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος «Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης», αφιερωμένη στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, με τον τίτλο «Μυσταγωγών σου Κύριε».

Κατά την διάρκεια της Εκδήλωσης η Χορωδία της Σχολής «Τα πρώτα μου μελωδήματα», υπό την διεύθυνση του Καθηγητού κ. Στυλιανού Μπενή απέδωσε επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, τους οποίους ωραιότατα προλόγισε η κ. Κυριακή Παπαγρηγορίου.

Όλοι οι παρευρεθέντες, αλλά και οι ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, θαύμασαν τον Χορό των μαθητών των πρώτων τάξεων της Σχολής, από την Χαλκίδα και το παράρτημα της Νέας Αρτάκης, με δασκάλους τους π. Αργύριο Στουραΐτη, π. Ιωάννη Φαφούτη, κ. Δήμο Τσίμπο και κ. Στυλιανό Μπενή, να αποδίδουν με θαυμάσια ψαλτική έκφραση και ύφος σύμφωνο με την παράδοση της ψαλτικής, την ιερά Υμνωδία, με την εξαιρετική διεύθυνση του χοράρχου τους κ. Στυλιανού Μπενή.

Την εκδήλωση έκλεισε ο εν τω μεταξύ προσελθών από την τελετή Λήξης της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος συνεχάρη τον Χοράρχη κ. Μπενή και όλα τα μέλη της Χορωδίας, τον διοργανωτή Αρχιμ. Στέφανο Καραμούζη Προϊστάμενο του Ι. Ναού των Αγίων Αποστόλων, καθώς και όλους τους παρευρεθέντες, ενώ ο υπεύθυνος λειτουργίας της Σχολής Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη του και τη στήριξή του, του Χορού των μαθητών ψάλλονταν την φήμη του.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: