Μέσα σε ένα κλίμα λαμπρής χαράς και νεανικού ενθουσιασμού, οι νέοι και νέες όλων των ενοριών της Ιερά Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, οργάνωσαν σε συνεργασία με το Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεως την ετήσια εορτή τους, το απόγευμα του Σαββάτου 09 Μαΐου 2015, με την οποία και ξεκίνησαν επίσημα οι εόρτιες λατρευτικές και επιστημονικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται κατά το τρέχον τριήμερο, προς τιμήν των δύο μεγάλων Θεσσαλονικέων Ισαποστόλων και Φωτιστών των Σλαύων Κύριλλο και Μεθόδιο .

Στην εορτή, η οποία πραγματοποιήθηκε εις το Μπίλλειο Πνευματικό Κέντρο του Λαγκαδά, καλεσμένοι ήταν όλοι όσοι ήθελαν να μοιραστούν αυτή την αθώα χαρά και να γιορτάσουν μετά τα παιδιά τα οποία είναι και το μέλλον αυτού του τόπου.

Τραγούδια, ποιήματα, θεατρικά δρώμενα και χορευτικά από όλη την Ελλάδα συνέθεσαν το παζλ της εορτής που επέλεξαν τα παιδιά να παρουσιάσουν και παρά τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που διαθέτουν λόγο των πολλών σχολικών και εξωσχολικών υποχρεώσεων που έχουν, έγινε μία προσπάθεια μέσα από αυτά να δείξουν, με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο που χαρακτηρίζεται από την ζωντάνια και τον νεανικό παλμό, την αγάπη τους προς την Εκκλησία και τον Κύριο καθώς και την διάθεση που έχουν της αναζητήσεως της Αλήθειας και των γνήσιων πρωτύπων ζωής, τα οποία έρχονται σε αντίθεση μετά όσα προβάλλονται στις μέρες που ζούμε.

Την όλη εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ο οποίος με θερμούς πατρικούς λόγους, συνεχάρη τα παιδιά, που είναι η ελπίδα και η προοπτική της κοινωνίας μας, για την από κάθε άποψη άρτια διοργάνωση, καθώς και όλους όσους κοπίασαν για την εορταστική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε.

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τα παιδιά και εν συνεχεία τους κατηχητές και τις κατηχήτριες τους, για τους λόγους που ακούστηκαν επί τη ευκαιρία της συμπληρώσεως πέντε ετών από την εκλογή του ως Μητροπολίτου Λαγκαδά και η οποία χαρακτηρίστηκε από τα ίδια τα παιδιά ως πενταετία των έργων, της προσφοράς και της αγάπης καθώς και την αφιέρωση που του επιφύλαξαν με αφορμή την επέτειο αυτή, την οποία ο ίδιος την αφιέρωσε με την σειρά του, ως έκφραση ευγνωμοσύνης στους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο.

Καταλήγοντας, ευχήθηκε προς όλα τα παιδιά τα οποία σε λίγες μέρες θα μπουν στον στίβο των πανελληνίων εξετάσεων καλή επιτυχία, ενώ ανανέωσε το ραντεβού για παρόμοιες εκδηλώσεις μέσα από τις κατασκηνωτικές περιόδους και τις θερινές εκδηλώσεις νέων, που θα λάβουν μέρος στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info