Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 | 18:53

Εορταστική εκδήλωση για τη λήξη τους διοργάνωσαν τα κατηχητικά της μητρόπολης Χαλκίδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 το απόγευμα, στο υπαίθριο Θέταρο «Ορέστης Μακρής» του Δήμου Χαλκιδέων το οποίο πρόθυμα παραχώρησε ο ΔΟΑΠΠΕΧ του Δήμου Χαλκιδέων, έλαβε χώρα με επισημότητα η Εορταστική Εκδήλωση για τη λήξη των Κατηχητικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως για το έτος 2014-2015, υπό τον τίτλο «Από την Εγώπολη στην Εσύπολη», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Μυρσίνης Βιγγοπούλου, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΘΩΣ-ΠΑΙΔΙΚΑ.

Πολλοί άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των κατηχητών και των παιδιών και γέμισαν το μεγάλο υπαίθριο Θέατρο, παρά τις άσχημες προβλέψεις για κακοκαιρία.

Στην έναρξη της Εκδήλωσης ο Υπεύθυνος Νεότητος Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως καλωσόρισε όλους τους παρισταμένους, ευχαρίστησε ονομαστικά όλους τους συντελέσαντες Ιερείς και Κατηχητές για την πραγματοποίηση της Εορτής, οι οποίοι, όπως είπε, ανταποκρίθηκαν στην αγωνία του Σεβασμιωτάτου για την κατήχηση της νεότητας και την λειτουργία Κατηχητικών Συντροφιών σε όλες τις Ενορίες της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ενώ είπε ότι η εορτή αφιερώνεται από όλους τους συντελεστές της στον μακαριστό Ιερέα Γεώργιο Τσουνή, ο οποίος, ως συντονιστής Νεότητος της Αρχιερατικής Περιφερείας Διρφύων, διαρκώς αγωνιούσε και μεριμνούσε τα των κατηχητικών σε πολλές απομακρυσμένες Ενορίες της Περιφερείας του.

Στην παράσταση συμμετείχαν παιδιά των Κατηχητικών των Αρχιερατικών Περιφερειών Χαλκίδος, Μεσσαπίων και Διρφύων, παίζοντας στο θεατρικό, χορεύοντας παραδοσιακούς χωρούς, σαν μέλη των παιδικών χορωδιων, ετοιμάζοντας έργα με θέμα τον τίτλο της γιορτής, τα οποία εκτέθηκαν σε μεγάλους πίνακες, είτε, ακόμα, προετοιμάζοντας γλυκίσματα που προσφέρθηκαν σε όλους στην έναρξη της γιορτής, καθώς και αναμνηστικές ευλογίες, τις οποίες έδωσε ο Σεβασμιώτατος σε παιδιά και γονείς, με την αποχώρησή τους, μετά τη λήξη της Γιορτής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος κλείνοντας την Εκδήλωση, με έκδηλη τη χαρά και την συγκίνηση στο πρόσωπό του εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον Υπεύθυνο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεώς μας και συντονιστή της Εορτής, Αρχιμανδρίτη π. Ιωάννη Καραμούζη, στους Ιερείς των Ενοριών, οι οποίοι, όπως τόνισε, εργάζονται φιλότιμα για τα Κατηχητικά, σε όλους τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες, ενώ συνεχάρη εμφανώς συγκινημένος όλα τα παιδιά των Κατηχητικών για την θαυμάσια γιορτή που προσέφεραν στο κοινό της Χαλκίδος, όπως και τους γονείς τους για την καθοδήγηση των παιδιών τους προς την Εκκλησία.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η πορεία του ανθρώπου μέσα στην Εκκλησία, είναι μια πορεία από την «εγώπολη στην εσύπολη», τονίζοντας ότι η αγάπη, που έχει ως αντίθετό της τον εγωισμό, είναι η μόνη ουσιαστική διέξοδος του ανθρώπου από τα όποια προβλήματα συναντά στη ζωή.

Η Εορτή Λήξης των Κατηχητικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, η οποία πανθομολογούμενα εστέφθη με επιτυχία, υπήρξε καρπός συνεργασίας πολλών ανθρώπων, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την πραγματοποίησή της, ενώ υπήρξε ευκαιρία πολλοί να συνειδητοποιήσουν το έργο και την σπουδαιότητα των Κατηχητικών, τα οποία έχουν ουσιαστικό λόγο ύπαρξης και σπουδαία προσφορά στους νέους και τα παιδιά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ