Πλήθη πιστών συνέρρευσαν στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής και στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της στην Λάρισα, προκειμένου να ασπασθούν την ιερά και χαριτόβρυτη αγία εικόνα της και να πάρουν το ηγιασμένο ύδωρ Της εκ του ιερού αγιάσματος της.

Στην λαμπρά αυτή εορτή προέστη ο Σεβασμιὠτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξαν, στον Εσπερινό ο Αρχιμανδρίτης π. Γεδεών Μαντάς και στην θεία λειτουργία ο Πρωτοπρεσβύτερος π.Απόστολος Ντόκος, αναφερθέντες και οι δύο στα θαύματα της Παναγίας και στο ηγιασμένο ύδωρ της πηγής της.

Στην λαμπρά και ξεχωριστή αυτή ιερά πανήγυρι, έψαλλαν μαζί με τους Μουσικολογιωτάτους Ιεροψάλτες του Ναού και ο Άρχων Πρωτοψάλτης κ. Κυριαζής Ζάχος-Νικολέρης και ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Φωκίδος κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, τους οποίους ο Σεβασμιώτατος μαζί και με τον π. Απόστολο Ντόκο, ευχαρίστησε και εν Κυρίω επαίνεσε για την τιμή της παρουσίας τους στην ιερά αυτή Θεομητορική σύναξη και εορτή.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: