Με αναστάσιμη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στη φερώνυμο γυναικεία Ιερά Μονή της Ιερά Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Η Αδελφότητα της Μονής, υπό την καθοδήγηση της Καθηγουμένης, Οσιωτάτης Γερόντισσας Θέκλας, υποδέχθηκε με την δέουσα μοναστική φιλοξενία τους πολυάριθμους προσκυνητές που κατέκλυσαν το μοναστήρι από όλες τις περιοχές της Κρήτης, τόσο κατά τον Μέγα Εσπερινό όσο και κατά την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 5η Μαΐου 2015.

Στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, το εσπέρας της Δευτέρας 4ης Μαΐου 2015, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιερά Μητροπόλεως μας, ενώ τίμησε με την παρουσία του την εορτή ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιερά Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, επικεφαλής ομίλου προσκυνητών από τα Χανιά, ο οποίος, με την ευλογία του Επισκόπου μας, εκήρυξε τον Θείο λόγο. Παρέστησαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή, ο Άρχων Ιερομνήμων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, κ. Μιχαήλ Τρούλης και άλλοι εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών. Ο Επίσκοπος μας ευχαρίστησε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές της Μονής για την παρουσία τους και ιδιαιτέρως τον Πρωτοσύγκελλο π. Δαμασκηνό και την συνοδεία του, ζητώντας του να μεταφέρει τον αδελφικό ασπασμό και την αγάπη του στο Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό.

Το πρωί της Τρίτης 5ης Μαΐου 2015 στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, συνοδευόμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως του. Στο λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο συνιερούργησαν ο Σεβασμιώτατος κ. Ειρηναίος και ο Επίσκοπος μας κ. Ευγένιος, πλαισιούμενοι από κληρικούς τόσο της Μητροπόλεως μας όσο και άλλων Επαρχιών της Κρήτης με προεξάρχοντα τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Πρόδρομο Ξενάκη, Υπογραμματέα της Ιερά Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιερά Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Με την παρότρυνση του Επισκόπου μας, ο π. Πρόδρομος εκήρυξε τον Θείο λόγο αναφερόμενος στο βίο, το μαρτύριο και το παράδειγμα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Ειρήνης.

Μετά την Θεία Λειτουργία οι Σεβ. Μητροπολίτες κ. Ειρηναίος και κ. Ευγένιος τέλεσαν Ιερό Τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Θεοδώρου, ανακαινιστού της Ιερά Μονής Αγίας Ειρήνης. Στην συνέχεια οι Επίσκοποι, οι κληρικοί, οι μοναχές και οι πιστοί κατευθύνθηκαν με λιτανευτική πομπή στη Φιάλη της Ιερά Μονής, όπου πραγματοποιήθηκε η ευλόγηση των άρτων και τελέστηκε η ακολουθία του Αγιασμού. Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών η Αδελφότητα της Ιερά Μονής προσέφερε παραδοσιακή φιλοξενία σε όλους τους προσκυνητές.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: