Χωρίς την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο η επίσκεψη του Προέδρου και του Πατριάρχη της Ρωσίας στο Άγιον Όρος.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων της Αθωνικής Πολιτείας και του Πατριαρχείου Ρωσίας φαίνεται πως δεν απέδωσαν καρπούς, κι έτσι οι εορτασμοί για τα 1000 χρόνια ρωσικού μοναχισμού στο Άγιον Όρος δείχνουν να ναυαγούν.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του orthodoxia.info, ο ίδιος ο Πατριάρχης κ. Κύριλλος στην επιστολή του προς τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο σημειώνει πως η από 27 έως 29 Μαΐου μετάβαση του στο Άγιον Όρος, είναι στο πλαίσιο προσκυνηματικής επίσκεψης στην Ι. Μονή του Ρωσσικού.

Στην ίδια επιστολή στην οποία δεν γίνεται αναφορά στους εορτασμούς για τα 1000 έτη του ρωσικού μοναχισμού στον Άθωνα, σημειώνεται πως στο Άγιον Όρος θα βρεθεί στις 28 Μαΐου και ο πρόεδρος της Ρωσίας κ. Β. Πούτιν, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, κ. Π. Παυλόπουλου στο πλαίσιο των εορτασμών του έτους Ελλάδας – Ρωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κύριλλος ζήτησε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη να προεξάρχει του Συλλείτουργου στο καθολικό της Μονής του Αγίου Παντελεήμονος όμως σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του orthodoxia.info ο κ. Βαρθολομαίος αρνήθηκε.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: