Σάββατο 21 Μαΐου 2022 | 16:18

Εορτή λήξης Κατηχητικών της Αρχιερατικής Περιφερείας Ιστιαίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Το απόγευμα της Κυριακής του Τυφλού 13 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και οι συνοδοί του Κληρικοί μετέβησαν στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Ωρεών του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, για να παρακολουθήσει την εορτή λήξης των Κατηχητικών της Αρχιερατικής Περιφερείας Ιστιαίας.

Από νωρίς γονείς και παιδιά είχαν κατακλύσει το χώρο και παρακολούθησαν τα παιδιά των Κατηχητικών της περιοχής να παρουσιάζουν με απλό και πρωτότυπο τρόπο τραγούδια, χορούς, ποιήματα, θεατρικά και ψαλμούς, τα οποία με την βοήθεια των Ιερέων και των Κατηχητών τους είχαν προετοιμάσει.

Την εκδήλωση άνοιξε ο υπεύθυνος Νεότητος της περιφερείας Πρεσβ. Ιωάννης Σούρας, ενώ στο τέλος της εορτής, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος συνεχάρη τους κατά τόπους Ιερείς που εργάζονται ιεραποστολικά στη Νεότητα, τους Κατηχητές, ο οποίοι τολμούν να μιλούν στα παιδιά για το Χριστό και την Εκκλησία, τους γονείς και παππούδες και γιαγιάδες, που συντελούν στην οικοδομή των παιδιών και, μάλιστα, σε μια εποχή που η οικογένεια δεν απολαμβάνει την στοργή και την στήριξη από φορείς και θεσμούς που θα έπρεπε να την συνδράμουν.

Κάλεσε όλους, σε αυτό το κλίμα που προκαλεί την αίσθηση της διάλυσης, να συνεχίσουν να αντιστέκονται οι καλοί Κληρικοί, οι καλοί δάσκαλοι, οι καλοί γονείς και οι καλοί κατηχητές, με όπλα την αλήθεια της Εκκλησίας και την προβολή της πραγματικής ζωής, η οποία δεν εξαντλείται απλώς σε κάποιες αξίες, αλλά είναι πρόσωπο, ο Ιησούς Χριστός, από την διδαχή του Οποίου και την πίστη και την προσευχή σ’ Εκείνον, πηγάζουν όλες οι αρετές, με τις οποίες τα παιδιά, όχι μόνο θα γίνουν καλοί χριστιανοί, αλλά και σωστοί πολίτες.

Ευχαρίστησε, τέλος, τον π. Ιωάννη Σούρα, του οποίου η επιμέλεια και η ευθύνη στο έργο υπέρ της νεότητας επιβεβαιώνει τα λόγια του ιερού Χρυσοστόμου, ότι η σωστή διαπαιδαγώγηση, είναι η κατά Θεόν αγωγή και ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν πρόοδο στη ζωή τους και να προσφέρουν πάντοτε χαρά σε όλους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ