Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 | 22:47

Εξηγήσεις για τα περί “βόθρου στη Βουλή” ζητά ο Αρχιεπίσκοπος από τον Μητροπολίτη Κοζάνης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Εξηγήσεις για τις δηλώσεις του περί «βόθρου» στο ελληνικό Κοινοβούλιο ζητά από τον μητροπολίτη Κοζάνης, ο Αρχιεπίσκοπος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του orthodoxia.info, ύστερα από τον σάλο που ξέσπασε μετά τα όσα φέρεται να δήλωσε ο μητροπολίτης o Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας απέστειλε επιστολή προς τον μητροπολίτη, ζητώντας του να τον ενημερώσει ένα πράγματι ειπώθηκαν από τον ίδιο τα όσα του αποδίδοντα στα δημοσιεύματα.

Ο θόρυβος προκλήθηκε όταν τοπικό site της Κοζάνης δημοσίευσε στις 3 Αυγούστου απόσπασμα από κήρυγμα που έκανε ο μητροπολίτης Παύλος κατά τη διάρκεια παράκλησης στην Ι.Μ. Ζιδανίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο μητροπολίτης εκτός των άλλων είπε πως «…Η Παναγία να βοηθήσει τους άρχοντες. Ποιους άρχοντες; Να ξεκινήσω από τη Βουλή; Εκεί είναι όλη η σαπίλα. Ένας βόθρος είναι η Βουλή των Ελλήνων, παρεκτός εξαιρέσεων στα πέντε δάκτυλα της χειρός, από όλους τους συνδυασμούς… Ποια Τοπική Αυτοδιοίκηση; Το ίδιο. Ελάχιστοι είναι σοβαροί άνθρωποι, αλλά δεν ακούγονται. Κανένας σοβαρός άνθρωπος, κανένας υπεύθυνος Έλληνας, δεν έχει διάθεση να ασχοληθεί με τα κοινά. Τι να κάνω εκεί πέρα, μου λένε, πώς να τα βγάλεις πέρα με την Κόπρο του Αυγείου, πώς να τα βάλεις με τη Λερναία Ύδρα…

…Με ενημέρωσαν ότι κυκλοφόρησε εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, με την οποία καταργείται η προσευχή από τα σχολεία. Και είναι η ίδια στάση από όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Δεν μιλάει κανείς, γιατί όλοι εκμαυλίζουν για ψήφους, αυτό είναι το μέλημά τους… Όπως προείπα, είναι κάποιοι που αγωνιούν και αγωνίζονται, αλλά χάνονται μέσα στη λάσπη, μέσα στην Κόπρο του Αυγείου…» .

Για τις δηλώσεις του μητροπολίτη υπήρξε αντίδραση και από τον πρόεδρο της Βουλής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ