Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 | 13:24

Εξάμηνο μνημόσυνο του Μητροπολίτου Ιεραπύτνης & Σητείας κυρού Ευγενίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και με ιερή συγκίνηση τελέσθηκε το Σάββατο της Γ΄ Εβδομάδος των Νηστειών, 18 Μαρτίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής πόλεως Ιεράπετρας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνογια τη συμπλήρωση έξι μηνών από την εις Κύριον εκδημία του αοιδίμου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και στη συνέχεια τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο από τους Σεβ. Μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο. Έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης, οι Πανοσιώτατοι Ηγούμενοι των Ι. Μονών Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης και Αγ. Γεωργίου Γοργολαϊνη Ηρακλείου Αρχιμ. Αρσένιος Σαλούστρος και πλειάδα Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, και Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, καθώς και άλλοι Κληρικοί, Μοναχοί και Μοναχές Ι. Μονών και Ησυχαστηρίων της Κρήτης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το εξάμηνο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου, στο οποίο έλαβαν μέρος οι τέσσερις Σεβ. Αρχιερείς και όλοι οι συλλειτουργήσαντες Κληρικοί.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευχαρίστησε εγκάρδια τους αγίους Αρχιερείς που προσήλθαν για την τέλεση του εξαμήνου Μνημοσύνου του αοιδίμου Γέροντος και Προκατόχου του, Μητροπολίτου κυρού Ευγενίου, τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, ο οποίος προέστη της αναιμάκτου ιερουργίας, και τους Σεβ. Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, και Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, οι οποίοι όδευσαν «οδόν μακράν», για να τιμήσουν τη μνήμη του μακαριστού Ιεράρχου, ευχήθηκε δε ο Θεός να αναπαύει τον αείμνηστο Μητροπολίτη κυρό Ευγένιο «εν χώρα ζώντων» και να εύχεται για όλους.

Στη συνέχεια τελέσθηκε Τρισάγιο στον τάφο του αειμνήστου Αρχιερέως, στην κρύπτη του Ιερού Επισκοπικού παρεκκλησίου του Οσίου Ιωάννου του Ερημίτου, από τους Σεβ. Αρχιερείς και τον ιερό Κλήρο.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο παρέστη πλήθος κόσμου, μεταξύ του οποίου ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Ταξίαρχος κ. Εμμαμουήλ Παπαδάκης, ο τέως Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, ο τέως Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμανούλ Πετάσης, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας κ. Νεκτάριος Φρονιμάκης, ο πρώην Βουλευτής Λασιθίου κ. Ιω. Κουνενός και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων και συλλόγων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ