Εκδήλωση «αμφιλεγόμενου ή μονόπλευρου χαρακτήρα» χαρακτηρίζει ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης το παιδαγωγικό συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες Αθεϊστικές Προκλήσεις» που διοργάνωσε ο Τομέας Επιστημόνων του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολικής δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος».

Με ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας σημειώνει πως «Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, μόλις πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα του τύπου την ενημερωτική εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών του ΥΠ.Π.Ε.Θ., με την οποία γνωστοποιήθηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες Αθεϊστικές Προκλήσεις», έδωσε αυστηρή εντολή στη Διοικητική Ιεραρχία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να απέχει στο μέλλον από παρόμοιες πρωτοβουλίες και μάλιστα χωρίς την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας που εμφανίζουν το Υπουργείο να θέτει υπό την αιγίδα του εκδηλώσεις αμφιλεγόμενου ή μονόπλευρου χαρακτήρα».

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Την έντονη αντίδραση του υπουργού κ. Νίκου Φίλη προκάλεσε η επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε όλα τα σχολεία της Αττικής, μέσω της οποίας τους γινόταν ενημέρωση για την διοργάνωση του συνεδρίου και για την δυνατότητά τους να συμμετέχουν.

Η κίνηση αυτή του υπουργού έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στους κύκλους των εκκλησιαστικών οργανώσεων, που διαμαρτύρονται για την ανακοίνωσή του.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: