«Εκπληκτική εμπειρία» χαρακτηρίζει τα όσα ζει στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες ο ρωμαιοκαθολικός κληρικός που συνοδεύει το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων» ο π. Τζιάν Φράνκο Φιορίν μόνιμος διάκονος που υπηρετεί στο Ρωμαιοκαθολικό Πατριαρχείο της Βενετίας, δηλώνει εντυπωσιασμένος από την πίστη των Ελλήνων κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην πολύωρη αναμονή και την υπομονή των προσκυνητών.

«Η εμπειρία που έζησα εδώ είναι εκπληκτική. Εδώ είδα την πίστη, γιατί ο κόσμος στέκεται εδώ ώρες, είναι στην ουρά κάτω από τον ήλιο και τη δίψα για να φθάσει μόνο για ένα λεπτό να αγγίξει το σκήνωμα και να το φιλήσει, να ακουμπήσει το μέτωπο. Είδα κάποιους να φθάνουν γονατιστοί, γονείς να φέρνουν τα μικρά παιδιά τους, είδα πολλούς νέους, πολλούς ηλικιωμένους, πολλούς ανάπηρους, είδα έναν κόσμο εντυπωσιακό» δήλωσε στην Ελένη Μαχαίρα ο κληρικός.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στον συνοδό του ιερού λειψάνου και η υποδοχή που επιφύλαξαν οι ασθενείς στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». «Ήταν κάτι το εκπληκτικό οι ασθενείς που έρχονταν να υποκλιθούν στην Αγία Βαρβάρα. Είναι η ελπίδα. Η χριστιανική ελπίδα που δεν πεθαίνει ποτέ. Όχι τόσο για την ανάρρωση όσο για το ότι ο Χριστός μπορεί να είναι συνοδοιπόρος στην περιπέτεια της ζωής μας» σημειώνει.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του π. Τζιάν Φράνκο Φιορίν στο παραπάνω βίντεο

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: