Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 | 5:11

Ενορία στην Κωνσταντινούπολη ίδρυσε το Πατριαρχείο της Μόσχας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Ανδρέας Λουδάρος Στην ίδρυση ενορίας στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες των Ρώσων που ζουν στην πόλη προχώρησε το Πατριαρχείο της Μόσχας επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο το κενό που το χωρίζει με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Με μια κίνηση ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας, το ρωσικό Πατριαρχείο διόρισε ιερέα στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την Κωνσταντινούπολη, ο οποίος χθες τέλεσε την πρώτη Θ. Λειτουργία ανακοινώνοντας στους πιστούς πως η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της διακοπής κοινωνίας μεταξύ των δυο Πατριαρχείων.

Στο ναό που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις τις ρωσικής διπλωματικής αποστολής στην Κωνσταντινούπολη και τιμάται επ’ ονόματι των αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο ιερέας Γεώργιος Σεργκέεβ είπε στους λιγοστούς πιστούς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πατριαρχείου της Μόσχας, πως ο διορισμός ιερέα στον ναό και η συστηματική πλέον λειτουργία του οφείλεται στο ενδιαφέρον του Πατριάρχη Κυρίλλου για την κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των Ρώσων που ζουν στην Τουρκία.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: Πατριαρχειο Ρωσίας

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ