Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 | 13:33

Ενημέρωσε την επιτροπή της Εκκλησίας ο Κ. Γαβρόγλου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Ανδρέας Λουδάρος Δύο ώρες κράτησε η ενημέρωση του υπουργού Παιδείας και του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης στα μέλη της επιτροπής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για το θέμα της συμφωνίας Αρχιεπισκόπου – Πρωθυπουργού.

Οι δύο εκπρόσωποι της Κυβέρνησης ενημέρωσαν την επιτροπή της Εκκλησίας για την αρχιτεκτονική και τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου, το οποίο σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου θα αποσταλεί στην Εκκλησία την επόμενη εβδομάδα.

“Θα το μελετήσουμε διεξοδικά θα απαντήσουμε γραπτώς και προφορικώς και θα γίνει περαιτέρω συζήτηση σύμφωνα με την απόφαση της ΙΣΙ” δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της επιτροπής, μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος.

Υπενθυμίζεται πως η επιτροπή ακολουθεί την πάγια θέση της Ιεραρχίας σύμφωνα με την οποία η Εκκλησία δεν συζητά τα περί αλλαγών  στο μισθολογικό των ιερέων.

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Στη σημερινή (10-1-2019) συνεδρίαση της «Ειδικής Επιτροπής διά την μελέτην θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος Εκκλησίας και Πολιτείας», υπό την Προεδρίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, ζήτησαν να παρευρεθούν ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας καί Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Καθηγητής κ. Ακρίτας Καϊδατζής, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο υπό κατάρτιση Νομοσχέδιο, το οποίο κατά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού θα κατατεθεί στην Επιτροπή μας, πράγμα που επιβεβαίωσε ο κ. Υπουργός, προκειμένου να αρχίσει η συζήτηση επί του τελικού κειμένου.

Σημειώνεται ότι από την «πρόθεση για συμφωνία» η Επιτροπή μας θα συζητήσει την αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής Περιουσίας και τον αριθμό των οργανικών θέσεων των Κληρικών, αλλά και θα εμμείνει στο ισχύον καθεστώς της μισθοδοσίας των Κληρικών και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων, για να τηρηθεί εξάπαντος η Απόφαση της Ιεραρχίας της 16ης Νοεμβρίου 2018.

Εκ της Επιτροπής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ