ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ Χ. ΜΠΟΝΗΣ

Έχοντας στο πλευρό της τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γιώργο Καλαντζή που μόλις σήμερα ανακοινώθηκε πως παραμένει στην θέση του, η νέα υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε το απόγευμα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών στην πρώτη της συνάντηση εργασίας.

«Στόχος μου είναι να έχουμε άμεση επικοινωνία» ξεκαθάρισε στον Αρχιεπίσκοπο η νέα υπουργός που ανακοίνωσε πως «επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών».

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ζήτησε από την νέα υπουργό την ενεργοποίηση της επιτροπής διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας «…κι αν χρειαστεί να την συμπληρώσουμε, γιατί η επιτροπή προλαβαίνει πολλά πράγματα τα οποία πολλές φορές είναι απλά».

ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ

Καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info αναφέρουν πως στο επόμενο διάστημα θα δοθούν στην Εκκλησία πάνω από 200 θέσεις κληρικών οι οποίες είχαν «παγώσει» από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Όπως όλα δείχνουν η «συμφωνία» που ανακοίνωσαν Τσίπρας – Ιερώνυμος τον προηγούμενο Νοέμβριο και την οποία δυο φορές απέρριψε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας θεωρείται ουσιαστικά «νεκρή» όμως θεωρείται βέβαιο πως στο επόμενο διάστημα θέματα όπως η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας αλλά και το μάθημα των θρησκευτικών θα απασχολήσουν τον διάλογο των δυο πλευρών.

photo:Eurokinissi/Γ.Παναγόπουλος

 

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: