Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 10:02

Ελπιδοφόρος: “Είμαστε ευτυχείς που η κυβέρνησή μας στην Ουάσιγκτον στηρίζει τον Οικουμενικό Πατριάρχη”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την αισιοδοξία και τη χαρά του που η αμερικανική κυβέρνηση στηρίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος κατά τη συνάντησή του με τον Πρέσβη για θέματα Θρησκευτικών Ελευθεριών Σάμουελ Μπράουνμπακ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σημείωσε πόσο σημαντική είναι η επίσκεψη του κ. Brownback, η πρώτη επίσημη επίσκεψη μετά την ενθρόνισή του και τόνισε πως “η επίσκεψη αυτή είναι συνδεδεμένη με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία, κάτι πολύ σημαντικό για το κέντρο του Ορθόδοξου Χριστιανικού κόσμου, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είναι ο πνευματικός πατέρας όχι μόνο της Ελληνικής κοινότητος της Κωνσταντινούπολης αλλά και όλων των πιστών της Αρχιεπισκοπής μας εδώ στην Αμερική”.

Πρόσθεσε δε πως “είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς με το γεγονός ότι η κυβέρνησή μας στην Ουάσιγκτον στηρίζει τον πνευματικό μας πατέρα Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και το πνευματικό μας κέντρο». Από την πλευρά του, ο κ. Μπράουνμπακ προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο στην Υπουργική Σύνοδο για την υπεράσπιση των θρησκευτικών ελευθεριών που οργανώνει για δεύτερη χρονιά το State Department στην Ουάσιγκτον στα μέσα Ιουλίου, ενώ υπογράμμισε τις προοπτικές συνεργασίας με την Ορθόδοξη Κοινότητα, δηλώνοντας ότι “σε θέματα θρησκευτικών ελευθεριών, η Ορθόδοξη κοινότητα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μερικών από τις βαρύτερες διώξεις στον κόσμο και θεωρώ ότι μπορούμε από κοινού να κάνουμε πολλά ώστε η θρησκευτική ελευθερία να ανθίσει, να σταματήσουν οι διώξεις και οι άνθρωποι σε αυτά τα δύσκολα μέρη να αποκτήσουν την υποστήριξη της παγκοσμίου κοινότητος για την ελευθερία τους”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ