Το άνοιγμα των ναών προκειμένου οι πιστοί να έχουν την δυνατότητα της ατομικής προσευχής ανακοίνωσε σε μήνυμα του προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που όπως χαρακτηριστικά τόνισε το νέο σύνθημα είναι “μένουμε ασφαλείς”.

Κατά τη διάρκεια του μηνύματος του μέσω του οποίου ανήγγειλε την σταδιακή άρση των μέτρων για την καταπολέμηση του Covid 19 ο πρωθυπουργός αφού τόνισε πως “Σημερα μπορουμε πια να πουμε με ασφαλεια οτι τα μέτρα απέδωσαν” ανακοίνωσε πως “ειμαστε ετοιμοι να περασουμε στη δεύτερη φαση του σχεδίου μας”.

“Όλα αυτά πρέπει να μας γίνουν δεύτερη φύση” τόνισε για την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας ξεκαθαρίζοντας πως “προσοχή δεν πρόκειται για τον επίλογο της περιπέτειας αλλά για την συνέχεια…”

Ο Πρωθυπουργός που ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και την κλήρο για τη κατανόηση και την συνεργασία, ανακοίνωσε πως η ατομική προσευχή θα είναι εφικτή από τις 4 Μαϊου ενώ στις 17 Μαϊου θα είναι εφικτή η συμμετοχή των πιστών στις Θ. Λειτουργίες κάτω απο συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η ΑΚΡΙΒΗΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο και τον κλήρο για την κατανόηση και τη συνεργασία μας. Δεν ήταν εύκολη για κανέναν μας η εμπειρία του φετινού Πάσχα. Αποδείχθηκε, όμως, ότι ήταν αναγκαία για όλους. Από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία. Και από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες. Πάντα όμως με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999