Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 4:24

Καταδικαστική η απόφαση για τον μητροπολίτη Καλαβρύτων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Ανδρέας Λουδάρος Ο μητροπολίτης που την ημέρα της ψήφισης του αντιρατσιστικού νόμου στη Βουλή, πριν από μερικά χρόνια, χτυπούσε πένθιμα τις καμπάνες των ναών της επαρχίας του για να καταδείξει τη διαφωνία του με το προωθούμενο τότε νομοθέτημα, έμελλε να είναι ο πρώτος ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος που καταδικάστηκε από την πολιτική Δικαιοσύνη με βάση των συγκεκριμένο νόμο.

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος καταδικάστηκε το απόγευμα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, σε επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή, διότι κρίθηκε ένοχος για
κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και ρητορική μίσους.

Αν και πρωτόδικα ο μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε αθωωθεί, η έφεση που άσκησαν ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Πατρών και η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου έφεραν ξανά το μητροπολίτη στο εδώλιο του κατηγορουμένου όπου αυτή τη φορά καταδικάστηκε.

«ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ»

Όλα ξεκίνησαν όταν ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, έγραψε στο προσωπικό ιστολόγιο του ενα κείμενο κατά του συμφώνου συμβίωσης ατόμων του ιδίου φύλου χρησιμοποιώντας εκφράσεις οι οποίες θεωρήθηκαν προσβλητικές.

«Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!» έγραφε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης ο οποίος στην απολογία του υποστήριξε πως δεν στρέφεται κατά των ατόμων αλλά κατά της αμαρτίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αθώωση του μητροπολίτη με το αιτιολογικό πως ο λόγος του δεν θα μπορούσε να προκαλέσει αντιδράσεις των πιστών κατά των ομοφυλοφίλων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ