Ελλάδα

Καταδικαστική η απόφαση για τον μητροπολίτη Καλαβρύτων

ORTHODOXIA.INFO | Ανδρέας Λουδάρος Ο μητροπολίτης που την ημέρα της ψήφισης του αντιρατσιστικού νόμου στη Βουλή, πριν από μερικά χρόνια, χτυπούσε πένθιμα τις καμπάνες των ναών της επαρχίας του για να καταδείξει τη διαφωνία του με το προωθούμενο τότε νομοθέτημα, έμελλε να είναι ο πρώτος ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος που καταδικάστηκε από την πολιτική Δικαιοσύνη με βάση των συγκεκριμένο νόμο.

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος καταδικάστηκε το απόγευμα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, σε επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή, διότι κρίθηκε ένοχος για
κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και ρητορική μίσους.

Αν και πρωτόδικα ο μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε αθωωθεί, η έφεση που άσκησαν ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Πατρών και η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου έφεραν ξανά το μητροπολίτη στο εδώλιο του κατηγορουμένου όπου αυτή τη φορά καταδικάστηκε.

«ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ»

Όλα ξεκίνησαν όταν ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, έγραψε στο προσωπικό ιστολόγιο του ενα κείμενο κατά του συμφώνου συμβίωσης ατόμων του ιδίου φύλου χρησιμοποιώντας εκφράσεις οι οποίες θεωρήθηκαν προσβλητικές.

«Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!» έγραφε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης ο οποίος στην απολογία του υποστήριξε πως δεν στρέφεται κατά των ατόμων αλλά κατά της αμαρτίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αθώωση του μητροπολίτη με το αιτιολογικό πως ο λόγος του δεν θα μπορούσε να προκαλέσει αντιδράσεις των πιστών κατά των ομοφυλοφίλων.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Τη Σύγκληση της Ιεραρχίας ζητά ο μητροπολίτης Καλαβρύτων

Καλαβρύτων: «Η Πολιτεία όσα χρήματα και αν καταβάλει, δεν ξεχρεώνει το χρέος προς την Εκκλησία»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Περί του «αφορισμού» του δημοσιογράφου Δ. Βερύκιου

Αναστάσιος Βαβούσκος

Ο Αμβρόσιος αφορίζει τον Δ. Βερύκιο για την «Παναγία την Αρουραία»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Με το νέο έτος η παραίτηση του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου

Σοφία Καρεκλά

Νέα απάντηση Αρχιεπισκόπου προς Καλαβρύτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιώργος Δ. Φερδής